Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Eskilstuna får expressbusslinje till Arlanda flygplats

– 10 nya arbetstillfällen i Eskilstuna när Vy Bus4You expanderar

Vy Bus4You utökar sin verksamhet i Eskilstuna och etablerar en expressbusslinje till Arlanda flygplats. Satsningen innebär att Eskilstuna totalt sett får 130 avgångar per vecka till och från Arlanda flygplats och att 10 nya arbetstillfällen skapas. Den 30 mars är den nya linjen i trafik.

– Eskilstuna ligger bra till geografiskt sett med tanke på närheten till Stockholm och är dessutom sammankopplat med linjerna som går via Örebro, Karlstad och Oslo. Nu kan vi även erbjuda expressbussresor till Arlanda flygplats och om denna satsning faller väl ut kommer vi kunna utöka turerna ytterligare, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

En mer pendlingsvänlig stad

Vy Bus4You erbjuder även kopplingar med SJ-tågen i Eskilstuna och förbättrar pendlingsmöjligheterna för Eskilstunaborna:

– Vi kommer ha anslutningar med tågen i Eskilstuna och framför allt expressbussar till Arlanda flygplats. Detta innebär att resealternativen till och från Eskilstuna förbättras, vilket förmodligen höjer hela stadens attraktionskraft då det blir lättare att pendla på ett bekvämt och prisvänligt sätt, säger Robert Nyberg.

Nya arbetstillfällen

Vy planerar att anställa drygt 10 personer stationerade i Eskilstuna. Det rör sig främst om en depåansvarig samt bussförare.

– Hälften av dessa 10 anställningar kommer vara heltid och den andra hälften är behovsanställningar, säger Robert Nyberg.

Resor till och från Eskilstuna är sammankopplade med det övriga linjenätet. Från och med trafikstarten den 30 mars går det att resa till Örebro, Karlstad, Oslo, Stockholm och Arlanda flygplats. Utöver det kan man resa till Kristinehamn, Karlskoga, Arboga, Arvika, Ludvika, Fagersta, Söderbärke och Smedjebacken med Vy Bus4You.


För ytterligare information, vänligen kontakta

Robert Nyberg, vd, Vy Travel AB

robert.nyberg@vy.se

0765 25 80 03

Om Vy Travel Vy Travel AB är en del av svenska Vykoncernen, som omfattar cirka 680 fordon och cirka 1600 medarbetare med en omsättning på 1,7 miljarder SEK. Under våra varumärken Vy express och Vy Bus4You (fd. Nettb uss Bus4You och Nettbuss express) erbjuder Vy Travel AB resor till över 36 destinationer inom Sverige, Norge och Danmark med 2740 avgångar per vecka. Den svenska koncernen är en del av Vygruppen, som bedriver verksamhet i Norge och Sverige. Vy Travel AB omsätter drygt 260 miljoner SEK per år. Mer information finns på www.nettbuss.se