Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Fler singelsäten och smittanpassad klimatanläggning

– Vy Bus4You förnyar sin bussflotta i region syd

Vy Bus4You möter den ökade efterfrågan av singelsäten genom att förnya sin bussflotta med elva splitternya bussar av den modell som innehar flest singelsäten. Dessutom kommer bussarnas klimatanläggningar att vara omprogrammerade för att minska risken för luftsmitta ombord. De första nya bussarna är i trafik från början av november och kommer att trafikera linjerna Oslo–Köpenhamn och Göteborg–Stockholm.

Vy Bus4You har erbjudit sina gäster möjligheten att välja singelsäte ombord på sina bussar i komfortklass plus sedan uppstarten 2007. Det är ett alternativ som blivit än mer populärt i spåren av coronapandemin.

– På våra Vy Bus4You-bussar finns det som vanligt alltid två komfortklasser. En ekonomi- och plusklass. Samtliga bussar erbjuder ett antal singelsäten i plus som gästen kan välja som tillval. Det är ett populärt alternativ för den som önskar sitta själv i dessa tider, eller bara önskar lite extra komfort, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef för Vy Travel.

 

Klimatanläggningar anpassade för att minska risken för luftsmitta

Utöver extra singelsäten har de nya bussarna en omprogrammerad klimatanläggning som ökar andelen uteluft och minskar andelen omluft. Det betyder att luften byts ut oftare, vilket i sin tur minskar risken för luftsmitta.

– Vi jobbar ständigt mot att hitta nya lösningar för att eliminera smittspridningen. Därför har denna omprogrammering redan implementerats för alla våra bussar på vår sträcka Oslo–Stockholm. Vi kommer även att kunna programmera om våra resterande bussar. Vilket självklart känns som en väsentlig åtgärd, säger Elvir Rascic.

 

Trafikerar syd

De elva dubbeldäckarna är utrustade med 58 sittplatser vardera, varav 14 av dessa är singelsäten. Bussarna kommer att tillhöra Vy Bus4You:s depå i Göteborg och trafikera linjerna Oslo–Köpenhamn och Göteborg–Stockholm.