Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Köpenhamn

Köpenhamn Ingerslevsgade vid DGI-byn
Köpenhamn

Reseöversikt: Köpenhamn

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 10
  • Avstånd till centrum 550 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 550 m

Res till & från Köpenhamn med buss

Vy Bus4You kör dagligen bussar till Köpenhamn från Oslo, Moss, Sarpsborg, Tanum, Uddevalla (Torp), Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö. Du kan även resa till Borås, Jönköping och Linköping.

Köpenhamn

Köpenhamn eller København som man säger på danska är Danmarks huvudstad. Staden ligger på öarna Själland och Amager, vid Öresund.

Köpenhamn är Danmarks ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum, samt säte för Folketinget (parlamentet), för regeringen samt för Danmarks regerande drottning. Tillsammans med Malmö ingår städerna i den transnationella samarbetsregionen Öresundsregionen. Köpenhamns tätort har cirka 1,25 miljoner invånare och Storstadsområdet har nästan 2 miljoner invånare.

Köpenhamn har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva och bo i. Detta är mycket tack vare den spännande arkitekturen, de många gourmetrestaurangerna och grönområdena, de rena hamnbassängerna som folk kan bada i och den unika cykelkulturen. När du besöker Köpenhamn blir du inte besviken. Det är en ungdomlig men samtidigt en historisk stad med ett enormt utbud för alla tycken och smaker.

Vi kör flera gånger dagligen till och från Köpenhamn - staden som har allt! Antingen kan du resa fram och tillbaka över dagen, eller välja att stanna över. I Köpenhamn hittar du trevlig shopping, levande kultur och ett sjudande nattliv. Planerar du ett besök i Danmarks huvudstad kan vi rekommendera dig att besöka visitdenmark.se eller klicka här för att läsa med om Köpenhamn. 

 

Shopping I Köpenhamn

Det klassiska butiks- och promenadstråket mellan Kungens Nytorv och Rådhusplatsen heter Strøget. Här hittar du både danskt och internationellt mode såsom Burberry, Gucci, Louis Vuitton och danska märken som Bruuns Bazar, By Malene Birger och Mads Nørgaard. Söker du mindre butiker ska du bege dig till Vesterbro eller Nørrebro. I Köpenhamn finns många secondhandbutiker med både kläderm, smycken och prylar som förtjänar att få nytt liv. Dansk design är känd världen över och inredningsbutiker finns det gott om. Illums Bolighus på Strøget, GUBI i Frihavnen och CasaShop på Store Regnegade är alla väl värda ett besök.

 

Se & göra i Köpenhamn

Om du inte är mycket för shopping kanske Köpenhamns Zoo, Den Blå Planet, Tivoli eller den botaniska trädgården kan locka. Varför inte fixa en liten picknic och slå dig ner i någon av de fina grönområdena? Eller hyra en cykel för att ta dig runt. Billigt och miljövänligt!

Är du intresserad av konst bör du inte missa Statens Museum for Kunst vars samlingar omfattar mästerverk av Rubens, Rembrandt, Matisse, Picasso, Munch, Jorn, Kirkeby och Kvium. För den som är intresserad av antika samlingar kan man smyga iväg från myllret in i vackra oasen Glypoteket.

 

Äta & dricka

Vid de färgglada, gamla, sneda och otroligt vackra husen i Nyhavn är det perfekt att slå sig ned för att vila benen. Här kryllar det av restauranger och barer. Kvarteret Kødebyen är också att rekommendera. Det moderna Köpenhamn samlas över grytorna i den nya tidens restauranger. Restaurangen Kul är en av de trevligaste. Missa inte heller ett smørrebröd tillsammans med en kall grön. Vill du äta fint i Köpenhamn kan du uppleva en av världens bästa restauranger, noma, eller välja bland totalt 16 restauranger med stjärnor i världsberömda Guide Michelin. I denna gastronomiska huvudstad finns något för alla smaker och plånböcker. 

 

Källa: visitdenmark.se 

Vanliga frågor om bussresor till & från Köpenhamn

Bussbiljetter till och från Köpenhamn köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Ingerslevsgade

Vid DGI-byen, beläget bakom järnvägsstationen.

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Köpenhamn och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.