Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resa till Köpenhamn med buss

Vy Bus4You kör dagligen bussar till Köpenhamn från Oslo, Moss, Sarpsborg, Tanum, Uddevalla (Torp), Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö. Du kan även resa till Borås, Jönköping och Linköping.

Vy Bus4You erbjuder:
- Stora sköna fåtöljer
- Stort benutrymme
- WiFi (gratis)
- Eluttag
- Möjlighet att sitta för dig själv, eller tillsammans med ditt favoritsällskap
- 98% punktlighet

Våra tre varumärken Vy express, Vy Bus4You och Flygbussarna toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det visar en undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI genomfört för 2020.   

Under de tio senaste åren har Vy Travel AB (tidigare Nettbuss Travel AB) placerat sig på förstaplatsen i undersökningen med den högsta nöjdheten bland privatresenärer inom persontransport. Det innefattar resor med tåg, buss och flyg i Sverige. Vi på Vy Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik med tre varumärken; Vy Bus4You, Vy express och Flygbussarna. Källa: kvalitetsindex.se 

Resor med Vy Bus4You är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och Vy är trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012. 

Våra billigaste biljetter hittar du på bus4you.se, men du kan också köpa biljett hos någon av våra återförsäljare eller ringa 0771-151515.

Vy express trafikerar Köpenhamn från Oslo, Moss, Sarpsborg, Tanum, Uddevalla (Torp), Göteborg, Helsingborg och Malmö. Med Vy express reser du riktigt billigt i vanlig expressbusskomfort. Ombord finns gratis WiFi och eluttag. Vy express trafikerar sträckan Stockholm, Norrköping, Linköping, Mjölby, Jönköping, Borås och Göteborg. Vi erbjuder bussresor till riktigt låga priser och våra billigaste biljetter hittar du på bus4you.se.

Karta med röd nål som pekar ut Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn eller København som man säger på danska är Danmarks huvudstad. Staden ligger på öarna Själland och Amager, vid Öresund.

Köpenhamn är Danmarks ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum, samt säte för Folketinget (parlamentet), för regeringen samt för Danmarks regerande drottning. Tillsammans med Malmö ingår städerna i den transnationella samarbetsregionen Öresundsregionen. Köpenhamns tätort har cirka 1,25 miljoner invånare och Storstadsområdet har nästan 2 miljoner invånare.

Köpenhamn har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva och bo i. Detta är mycket tack vare den spännande arkitekturen, de många gourmetrestaurangerna och grönområdena, de rena hamnbassängerna som folk kan bada i och den unika cykelkulturen. När du besöker Köpenhamn blir du inte besviken. Det är en ungdomlig men samtidigt en historisk stad med ett enormt utbud för alla tycken och smaker.

Vi kör flera gånger dagligen till och från Köpenhamn - staden som har allt! Antingen kan du resa fram och tillbaka över dagen, eller välja att stanna över. I Köpenhamn hittar du trevlig shopping, levande kultur och ett sjudande nattliv. Planerar du ett besök i Danmarks huvudstad kan vi rekommendera dig att besöka visitdenmark.se eller klicka här för att läsa med om Köpenhamn. 

Källa: visitdenmark.se 

Köpenhamn Nyhamn med färgglada hus och gamla träbåtar

 

Resor till och från Danmark

Att göra i Köpenhamn

Shopping I Köpenhamn

Det klassiska butiks- och promenadstråket mellan Kungens Nytorv och Rådhusplatsen heter Strøget. Här hittar du både danskt och internationellt mode såsom Burberry, Gucci, Louis Vuitton och danska märken som Bruuns Bazar, By Malene Birger och Mads Nørgaard. Söker du mindre butiker ska du bege dig till Vesterbro eller Nørrebro. I Köpenhamn finns många secondhandbutiker med både kläderm, smycken och prylar som förtjänar att få nytt liv. Dansk design är känd världen över och inredningsbutiker finns det gott om. Illums Bolighus på Strøget, GUBI i Frihavnen och CasaShop på Store Regnegade är alla väl värda ett besök.

Se & göra i Köpenhamn

Om du inte är mycket för shopping kanske Köpenhamns Zoo, Den Blå Planet, Tivoli eller den botaniska trädgården kan locka. Varför inte fixa en liten picknic och slå dig ner i någon av de fina grönområdena? Eller hyra en cykel för att ta dig runt. Billigt och miljövänligt!

Är du intresserad av konst bör du inte missa Statens Museum for Kunst vars samlingar omfattar mästerverk av Rubens, Rembrandt, Matisse, Picasso, Munch, Jorn, Kirkeby och Kvium. För den som är intresserad av antika samlingar kan man smyga iväg från myllret in i vackra oasen Glypoteket. 

Äta & dricka

Vid de färgglada, gamla, sneda och otroligt vackra husen i Nyhavn är det perfekt att slå sig ned för att vila benen. Här kryllar det av restauranger och barer. Kvarteret Kødebyen är också att rekommendera. Det moderna Köpenhamn samlas över grytorna i den nya tidens restauranger. Restaurangen Kul är en av de trevligaste. Missa inte heller ett smørrebröd tillsammans med en kall grön. Vill du äta fint i Köpenhamn kan du uppleva en av världens bästa restauranger, noma, eller välja bland totalt 16 restauranger med stjärnor i världsberömda Guide Michelin. I denna gastronomiska huvudstad finns något för alla smaker och plånböcker. 

 

Kastrup, Köpenhamns internationella flygplats

Köpenhamns internationella flygplats, Kastrup ligger 8 kilometer från Köpenhamns centrum. Med 60.000 avgångar per dag är Kastrup Nordens största flygplats. 

Det finns tre terminaler på flygplatsen. Terminal 1 är avsedd för flygningar inom Danmark. Terminal 2 och Terminal 3 är för internationella avgångar, samt för flygningar till Färöarna och Grönland. Till Terminal 3 ankommer samtliga internationella flyg.  Mellan Terminal 2 och Terminal 3 hittar du bagageförvaring och tull om du behöver en stämpel för VAT återbetalning. Samtliga tre terminaler ligger direkt anslutna till varandra. 

Nettbuss Bus4You och Nettbuss express kör flera gånger dagligen till och från Kastrups flygplats. Busshållplatsen är beläget utanför Terminal 3. 

 Flygplan som lastar i skymningen