Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Lund

Lund Järnvägsstation Hpl H
222 21 Lund

Reseöversikt: Lund

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 10
  • Avstånd till centrum 50 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 50 m

Res till & från Lund med buss

Vy Bus4You kör dagligen bussar till Lund från Oslo, Moss, Sarpsborg, Tanum, Uddevalla, Göteborg, Helsingborg, Borås och Jönköping. Du kan också resa till Lund från Köpenhamn och Kastrup. 

Lund

Lund är en väldigt charmig stad med en medeltida stadskärna med kullersten och korsvirkeshus blandat med moderna byggnader och arkitektur. 
Lund är en universitetsstad vilket sätter sin prägel på staden. Lärosätet har idag 42 000 studenter och här finns världsledande forskningsanläggningar. 
I Lund hittar du ett stort utbud av restauranger, barer och pubar. Lund har hela 12 restauranger som har lyckats att ta sig in på White guides lista. Här hittar du även bra shopping och ett stort kulturutbud. När du besöker Lund bör du inte missa Lunds konsthall (vid Mårtenstorget), Domkyrkan med sitt astronomiska ur som spelar två gånger om dagen och Lunds Universitets Botaniska trädgård- en rogivande park med ca 7000 växtarter. 
 
Är du intresserad av hästar bör du inte missa Flyinge Kungsgård, som är ett av världens äldsta stuterier och som har ett unikt hästsportcentrum som ofta besöks av såväl hästentusiaster som historiskt intresserade människor. Flyinge Kungsgård är alltid öppen om du vill strosa omkring på området eller titta in stallarna.
Källa: visitlund.se

Vill du läsa mer om Lund och vad som händer i staden kan du klicka här för att komma till visitlund.se.

Vanliga frågor om bussresor till & från Lund

Bussbiljetter till och från Lund köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Järnvägsstation

Bredvid järnvägsstationen, hållplatsläge H

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Lund och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.