Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resa till Helsingborg med buss

Vy Bus4You kör dagligen bussar till och från Helsingborg. Norrut går vi från Helsingborg till Göteborg, Uddevalla, Tanum, Sarpsborg, Moss och Oslo och söderut går vi till Lund, Malmö och Köpenhamn. Det går också fint att resa från vidare från Göteborg till Borås, Jönköping, Linköping, Norrköping och Stockholm. 

Vy Bus4You erbjuder:
- Stora sköna fåtöljer
- Stort benutrymme
- WiFi (gratis)
- Eluttag
- Möjlighet att sitta för dig själv, eller tillsammans med ditt favoritsällskap
- 98% punktlighet

Våra tre varumärken Vy express, Vy Bus4You och VybFlygbussarna toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det visar en undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI genomfört för 2020.   

Under de tio senaste åren har Vy Travel AB (tidigare Nettbuss Travel AB) placerat sig på förstaplatsen i undersökningen med den högsta nöjdheten bland privatresenärer inom persontransport. Det innefattar resor med tåg, buss och flyg i Sverige. Vi på Vy Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik med tre varumärken; Vy Bus4You, Vy express och Vy Flygbussarna. Källa: kvalitetsindex.se 

Resor med Vy Bus4You är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och Vy är trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012. 

Våra billigaste biljetter hittar du på bus4you.se, men du kan också köpa biljett hos någon av våra återförsäljare eller ringa 0771-151515.

 

Res till och från Helsingborg med Vy express

Med Vy express reser du billigt men i vanlig expressbusskomfort. Vy express kör från Oslo till Köpenhamn via Moss, Sarpsborg, Tanum, Uddevalla, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Kastrup. Vi erbjuder bussresor till riktigt låga priser och våra billigaste biljetter hittar du på bus4you.se.

 

Helsingborg

Helsingborg är befolkningsmässigt Sveriges åttonde största tätort, och Skånes näst största stad (efter Malmö). Helsingborg ingår i Öresundsregionen och ligger vid Öresunds smalaste del. Det är endast fyra kilometer som skiljer staden från Helsingör i Danmark. Helsingborg har en härlig mix av storstad och charmig småstadsidyll och är full av historia såväl gammal som modern, dansk som svensk. Arkitekturen sträcker sig från medeltid, via funkis till nutid. Dunkers Kulturhus, de magnifika rhododendronodlingarna på Sofiero, den doftande rosenträdgården på Fredriksdal och Kärnan är några av Helsingborgs stoltheter, som kommit att bli stans främsta kännetecken. Nedan presenterar vi kort om vad vi tycker kan vara värt att uppleva när man är i Helsingborg:

Shopping och restauranger

Många av stadens butiker hittar du i de centrala delarna när du strosar fram utmed Kullagatan, Bruksgatan, Drottinggatan, Järnvägsgatan och Storgatan. Du kan också ta dig till Väla Centrum, södra Sveriges största shoppingcenter. Helsingborg har ett stort utbud av restauranger, barer, pubar och kaféer. Gillar du öl och är nyfiken på bryggeri erbjuder Helsingborgs bryggeri en rundvandring där du kan lära dig om skånsk bryggarkultur och hur ölet bryggs - från maltkross till tappning på flaska. Här kan du även få provsmaka bryggeriets ölsortiment. 

Dunkers Kulturhus - en mötesplats för kultur i alla former 

Konsthall, stads- och kulturhistoriska utställningar, musik- och teaterarrangemang samt restaurang. Södra Sveriges största kulturhus är en arena för konstnärliga och kreativa upplevelser, lärande och skapande. 

Konserthuset och Stadsteatern

Konserthuset lockar med ett brett program med artistelit, körer och inte minst Helsingborgs egen symfoniorkester som regelbundet håller konserter i huset. Helsingborgs stadsteater bedriver teaterverksamhet runt om i södra Sverige och då framförallt i Skåne.

Kärnan 

Kärnan är Helsingborgs medeltida försvarstorn, en symbol som vakat över staden i nästan 700 år. Kärnan är det som återstår av mäktiga Helsingborgs slott och har man pigga ben kan man gå upp i tornet för att se utsikten över hamnen, Öresund och Helsingör. 

Norra hamnen och strandpromenaden 

Norra hamnen har en kontinental känsla med en vacker kajpromenad där restaurangerna ligger på rad. Helsingborgs småbåtshamn upptar början på strandpromenaden i Norra hamnen. Vandrar du norrut utmed kusten hittar du bryggbad som övergår till vit sandstrand. Gröningen som är ett grönområde längs stråket är populärt bland helsingborgarna för picknick och grillning. 

Fredriksdal museer och trädgårdar 

Charmiga gamla stadskvarter, en levande skånsk lantgård, parker och en botanisk trädgård. Att besöka Fredriksdal museer och trädgårdar är som att göra en utflykt i historien. 

Sofiero slott och slottsträdgård 

Sofiero har utsetts till Europas vackraste park och är väl värd ett besök. 

Tropikariet 

Tropikariet är en exotisk inomhusdjurpark där du kan få träffa allt från lemurer och apor till hajar och krokodiler.

Källa: visithelsingborg.com