Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Helsingborg

Helsingborg (Hamntorget)
252 21 Helsingborg

Reseöversikt: Helsingborg

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 10
  • Avstånd till centrum 100 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 350 m

Res till & från Helsingborg med buss

Vy Bus4You kör dagligen bussar till och från Helsingborg. Norrut går vi från Helsingborg till Göteborg, Uddevalla, Tanum, Sarpsborg, Moss och Oslo och söderut går vi till Lund, Malmö och Köpenhamn. Det går också fint att resa från vidare från Göteborg till Borås, Jönköping, Linköping, Norrköping och Stockholm. 

Helsingborg

Helsingborg är befolkningsmässigt Sveriges åttonde största tätort, och Skånes näst största stad (efter Malmö). Helsingborg ingår i Öresundsregionen och ligger vid Öresunds smalaste del. Det är endast fyra kilometer som skiljer staden från Helsingör i Danmark. Helsingborg har en härlig mix av storstad och charmig småstadsidyll och är full av historia såväl gammal som modern, dansk som svensk. Arkitekturen sträcker sig från medeltid, via funkis till nutid. Dunkers Kulturhus, de magnifika rhododendronodlingarna på Sofiero, den doftande rosenträdgården på Fredriksdal och Kärnan är några av Helsingborgs stoltheter, som kommit att bli stans främsta kännetecken. Nedan presenterar vi kort om vad vi tycker kan vara värt att uppleva när man är i Helsingborg:

Shopping och restauranger

Många av stadens butiker hittar du i de centrala delarna när du strosar fram utmed Kullagatan, Bruksgatan, Drottinggatan, Järnvägsgatan och Storgatan. Du kan också ta dig till Väla Centrum, södra Sveriges största shoppingcenter. Helsingborg har ett stort utbud av restauranger, barer, pubar och kaféer. Gillar du öl och är nyfiken på bryggeri erbjuder Helsingborgs bryggeri en rundvandring där du kan lära dig om skånsk bryggarkultur och hur ölet bryggs - från maltkross till tappning på flaska. Här kan du även få provsmaka bryggeriets ölsortiment. 

Dunkers Kulturhus - en mötesplats för kultur i alla former 

Konsthall, stads- och kulturhistoriska utställningar, musik- och teaterarrangemang samt restaurang. Södra Sveriges största kulturhus är en arena för konstnärliga och kreativa upplevelser, lärande och skapande. 

Konserthuset och Stadsteatern

Konserthuset lockar med ett brett program med artistelit, körer och inte minst Helsingborgs egen symfoniorkester som regelbundet håller konserter i huset. Helsingborgs stadsteater bedriver teaterverksamhet runt om i södra Sverige och då framförallt i Skåne.

Kärnan 

Kärnan är Helsingborgs medeltida försvarstorn, en symbol som vakat över staden i nästan 700 år. Kärnan är det som återstår av mäktiga Helsingborgs slott och har man pigga ben kan man gå upp i tornet för att se utsikten över hamnen, Öresund och Helsingör. 

Norra hamnen och strandpromenaden 

Norra hamnen har en kontinental känsla med en vacker kajpromenad där restaurangerna ligger på rad. Helsingborgs småbåtshamn upptar början på strandpromenaden i Norra hamnen. Vandrar du norrut utmed kusten hittar du bryggbad som övergår till vit sandstrand. Gröningen som är ett grönområde längs stråket är populärt bland helsingborgarna för picknick och grillning. 

Fredriksdal museer och trädgårdar 

Charmiga gamla stadskvarter, en levande skånsk lantgård, parker och en botanisk trädgård. Att besöka Fredriksdal museer och trädgårdar är som att göra en utflykt i historien. 

Sofiero slott och slottsträdgård 

Sofiero har utsetts till Europas vackraste park och är väl värd ett besök. 

Tropikariet 

Tropikariet är en exotisk inomhusdjurpark där du kan få träffa allt från lemurer och apor till hajar och krokodiler.

Källa: visithelsingborg.com

Vanliga frågor om bussresor till & från Helsingborg

Bussbiljetter till och från Helsingborg köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Hamntorget, Hållplatsläge 4. 

 

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Helsingborg och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.

För fler vanliga frågor, besök FAQ -->