Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Res till Moss med buss

Vy Bus4You och Vy express kör flera gånger dagligen bussar till och från Moss. Res billigt och bekvämt till Göteborg, Helsingborg, Lund, Malmö, Kastrup och Köpenhamn. Du kan också resa från Moss till Tanum och Uddevalla. Det går också fint att resa från vidare från Göteborg till Borås, Jönköping, Linköping, Norrköping och Stockholm. 

Vy Bus4You erbjuder:
- Stora sköna fåtöljer
- Stort benutrymme
- WiFi (gratis)
- Eluttag
- Möjlighet att sitta för dig själv, eller tillsammans med ditt favoritsällskap
- 98% punktlighet

Våra tre varumärken Vy express, Vy Bus4You och Flygbussarna toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det visar en undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI genomfört för 2020.   

Under de tio senaste åren har Vy Travel AB (tidigare Nettbuss Travel AB) placerat sig på förstaplatsen i undersökningen med den högsta nöjdheten bland privatresenärer inom persontransport. Det innefattar resor med tåg, buss och flyg i Sverige. Vi på Vy Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik med tre varumärken; Vy Bus4You, Vy express och Flygbussarna. Källa: kvalitetsindex.se 

Resor med Vy Bus4You är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och Vy är trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012. 

Våra billigaste biljetter hittar du på bus4you.se men du kan också köpa biljett hos någon av våra återförsäljare eller ringa 0771-151515.

 

Moss

Moss är en stad och tätort i Norge. Den är centralort i Moss kommun, Østfold fylke. Naturen kring Moss är härlig och varierande. Det finns nästan 50 olika stränder i och runt Moss. I Moss centrum hittar du "Sjøbadet" och "Fiske" på Jeløyasidan och om du föredrar mer landsbygdsområden, kommer du förmodligen att uppskatta stränderna på halvön Jeløy, i den charmiga byn Son eller vid Larkollen. Längs Oslofjorden är landskapet frodigt och här hittar du allt från cafeer, gallerier och hantveksstäder. Galleri F15 på Jeløy är en av de äldsta och mest etablerade institutionerna för samtidskonst i Norge. Galleriaffären har ett brett utbud av tryck, konst, böcker och designprodukter, och i kaféet kan du njuta av det berömda Alby-konditoriet. I närheten ligger det nästan 300 år gamla herrgården Røed Gård med en livlig kulturell atmosfär där flera konstnärer har egna verkstäder och butiker och där du kan hitta gallerier för både hantverk och bildkonst. På Refsnes Gods, som har en mycket fin plats vid Oslofjorden. Huvudbyggnaden är från 1767 och gården har en unik konstsamling, bland annat verk av både Edvard Munch och Andy Warhol.

Møllebyen  som är ett av Norges äldsta och mest mångsidiga industriområden ligger vid Mossefossens vattenfall. Det var centralpunkten för stadens första industriella epok och behöll denna status fram till cirka 1970. Här har Moss Town och Industrial Museum permanenta utställningar med inriktning på fräsning, vatten och papper industri.
Källa: visitnorway.no


Vill du läsa mer om Moss? Klicka här för att ta del av både information och inspiration om denna pärla i Norge.