Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Moss

Kremmerhuset Fv.118
Moss
Melløsparken
Moss
Mosseporten
1599 Moss
Ra Klostergata
Moss

Reseöversikt: Moss

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 8
  • Avstånd till centrum 4 km
  • Avstånd till lokaltrafiken 20 m

Res till & från Moss med buss

Vy Bus4You och Vy express kör flera gånger dagligen bussar till och från Moss. Res billigt och bekvämt till Göteborg, Helsingborg, Lund, Malmö, Kastrup och Köpenhamn. Du kan också resa från Moss till Tanum och Uddevalla. Det går också fint att resa från vidare från Göteborg till Borås, Jönköping, Linköping, Norrköping och Stockholm. 

Moss

Moss är en stad och tätort i Norge. Den är centralort i Moss kommun, Østfold fylke. Naturen kring Moss är härlig och varierande. Det finns nästan 50 olika stränder i och runt Moss. I Moss centrum hittar du "Sjøbadet" och "Fiske" på Jeløyasidan och om du föredrar mer landsbygdsområden, kommer du förmodligen att uppskatta stränderna på halvön Jeløy, i den charmiga byn Son eller vid Larkollen. Längs Oslofjorden är landskapet frodigt och här hittar du allt från cafeer, gallerier och hantveksstäder. Galleri F15 på Jeløy är en av de äldsta och mest etablerade institutionerna för samtidskonst i Norge. Galleriaffären har ett brett utbud av tryck, konst, böcker och designprodukter, och i kaféet kan du njuta av det berömda Alby-konditoriet. I närheten ligger det nästan 300 år gamla herrgården Røed Gård med en livlig kulturell atmosfär där flera konstnärer har egna verkstäder och butiker och där du kan hitta gallerier för både hantverk och bildkonst. På Refsnes Gods, som har en mycket fin plats vid Oslofjorden. Huvudbyggnaden är från 1767 och gården har en unik konstsamling, bland annat verk av både Edvard Munch och Andy Warhol.

Møllebyen  som är ett av Norges äldsta och mest mångsidiga industriområden ligger vid Mossefossens vattenfall. Det var centralpunkten för stadens första industriella epok och behöll denna status fram till cirka 1970. Här har Moss Town och Industrial Museum permanenta utställningar med inriktning på fräsning, vatten och papper industri.
Källa: visitnorway.no


Vill du läsa mer om Moss? Klicka här för att ta del av både information och inspiration om denna pärla i Norge.

Vanliga frågor om bussresor till & från Moss

Bussbiljetter till och från Moss köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Mosseporten

Bussen stannar vid busshållplatsen under/strax öster om motorvägen.

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Moss och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.

För fler vanliga frågor, besök FAQ -->