Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Göteborg

Göteborg Nils Ericson Terminalen
411 03 Göteborg

Reseöversikt: Göteborg

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 17
  • Avstånd till centrum 350 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 350 m

Res till & från Göteborg med buss

Vy Bus4You kör många gånger dagligen bussar mellan Oslo och Göteborg, mellan Köpenhamn och Göteborg och mellan Stockholm och Göteborg. På sträckan mellan Göteborg och Oslo stannar vi i Uddevalla, Tanum, Sarpsborg och Moss. Vissa avgångar går utan stopp mellan Göteborg och Oslo. Snabbt och smidigt! Hållplatser mellan Göteborg och Köpenhamn är Helsingborg, Lund, Malmö och Kastrup. Vid resor mot Stockholm gör bussen stopp i Borås, Jönköping, Linköping och Norrköping. 

Göteborg

Göteborg är enligt oss en precis lagom stor stad där det finns något för alla intressen och åldrar. Shoppingstråken går bland små mysiga gator och de stora butikskedjorna hittar du i Nordstan, Allum eller på Frölunda torg. I Göteborg finns ett stort utbud av mysiga kaféer, bra restauranger, pubar, barer och nattklubbar. För den som gillar kultur finns en uppsjö av museer- Världskulturmuseet, Konstmuseet, Röhsska museet, Naturhistoriska museet och Röda Sten, för att bara nämna några. Både välkända och mindre kända artister kommer till Göteborg, då det finns både stora arenor såsom Ullevi och Scandinavium och lite mindre och mer intima konsertställen såsom Nefertiti, Pustervik, Konserthuset och Lorensbergsteatern. Göteborgs Operan, en härlig plats både inne på en föreställning och läget i Göteborgs hamn. Gillar du film visar Filmstaden Bergakungen och Filmstaden Biopalatset de senaste och mest populära filmerna medan Hagabion och Roy har ett litet smalare filmutbud. På Hagabion kan man sitta en stund innan filmen och ta ett glas vin och något att äta för att komma i rätt stämning innan filmen.

När du besöker Göteborg bör du ta tillfället i akt och ta båten till någon, eller några, av de små skärgårdsöarna. Det går att resa kollektivt med båten ut i norra eller södra skärgården och uppleva dessa små pittoreska samhällen bland kobbar och skär. Att komma så långt västerut som till Vinga är helt fantastiskt.  

För de minsta finns naturligtvis Liseberg och Universeum, två upplevelser utöver det vanliga. Vill du ta det aningen lugnare (och hålla lite i plånboken) kan du besöka Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården eller Slottsskogen med dess djur och stora lekplatsen Plikta. Världskulturmuseet, Naturhistoriska museet eller Sjöfartsmuseet är gratis eller nästintill gratis för hela familjen. I bland är det ju det lilla som blir det stora!

Göteborg är Sveriges näst största stad, och har omkring 550 000 invånare i tätorten och 990 000 invånare (2016) i Storgöteborg.
Staden anlades på initiativ av kung Gustav II Adolf. Med anledning av sin stadsplanering, kallades Göteborg av holländarna under många år för Nya Amsterdam. På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade britter och under denna tid fick Göteborg smeknamnet "Lilla London", vilket staden kallas än idag.
Källa: goteborg.com

Vill du veta mer om Göteborg och vad som händer i stan? Klicka här för att komma till Göteborgs officiella besöksguide.

 

Vanliga frågor om bussresor till & från Göteborg

Bussbiljetter till och från Göteborg köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Nils Ericsonterminalen

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Göteborg och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.

För fler vanliga frågor, besök FAQ -->