Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Information om munskydd

Med anledning av nya skärpta rekommendationer för munskydd i kollektivtrafiken från och med den 7 januari 2021 har vi sammanställt information för vad som gäller för dig som ska resa med Vy Bus4You. 

Läs mer här >>

Res till Norrland med Vy

Den 13 december börjar Vy trafikera Nattåget i Norrland. Resan går mellan Stockholm och Narvik via Umeå, Boden, Luleå, Kiruna, Riksgränsen och Abisko. En fantastisk resa till norra Sverige och en gudomlig reseupplevelse. Ombord ser vi till att det blir mer än en resa som tar dig från A till B. Vi på Vy jobbar för att du ska känna dig välkommen och för att din reseupplevelse ska starta när du kliver på tåget. Ombord på tåget finns en härlig bistrovagn med ett stort utbud, med fokus på det lokala. All vår mat lagas i Luleå, från grunden och med färska råvaror. Rätterna är inspirerade av den norrländska sträckning vi trafikerar. Därför kommer resenärerna hitta många lokala inslag såsom charkuterier från Norrbotten, renskav, fjällfil med hjortronsylt och öl från det lokala bryggeriet Bottenviken i Luleå. 

Läs mer om Nattåget i Norrland >>

Abisko 740pxl.jpg

Res på Bergensbanan med Vy

Visset du att du med Vy kan resa på en av världens vackraste tågsträckningar? Bergensbanan går mellan Oslo till Bergen och resan går över Hardangervidda mellan glaciärer och magnifika berg.  

När du stiger på tåget i Oslo slår du dig ner i ett skönt säte. Du behöver inte resa långt förrän utsikten genom tågfönstret får dig att häpna. Vi måste säga att här är det inte målet som är målet med resan utan det är själva resan. Om du tar tåget längs Bergensbanan reser du genom magnifik och vacker natur. Här kan du sitta i timmar vid tågfönstret och njuta av några av de vackraste Norge har att erbjuda. Om du lägger in lite extra tid kan du stanna vid Myrdal station och ta den historiska Flåmsbanan till Flåm - innan tågresan fortsätter till Bergen. Ombord på tåget finns alltid en restaurangvagn med god mat, fika och goda drycker vilket gör reseupplevelsen än med trevlig 

Läs mer om resan till Bergen >>

bergensbanan_1.jpg

Lussebuss

Vi lussar för att vi saknar er! Håll utkik efter våra lussebussar på söndag kl. 14.00. På initiativ av Sveriges Bussföretag kommer vi på Vy Bus4You och Vy Flygbussarna, tillsammans med många andra busskollegor, delta i en luciakortege och lysa upp gatorna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dels vill vi skänka hopp om ljusare tider och visa vår längtan efter våra resenärer, men också uppmärksamma den svåra situation som vi bussföretag befinner oss i. December innebär vanligtvis en tid med stort resande och mycket trafik och det råder inga tvivel om att det kommer se annorlunda ut i år. #Lussebuss

Läs mer om manifestationen Lussebuss >>

Uppgradera din biljetten till första klass

Nu kan du som vill uppgradera din ekonomibiljett till komfortnivå plus. Du kan då även välja till ett singelsäte för att säkerställa att du får sitta lite för dig själv under resan. I plus sitter du alltid bekvämt i bredare säten och med gott om utrymme för benen.  

För att uppgradera din biljett klickar du på den länk som du fått i samband med din biljett och bokningsbekräftelse och väljer din önskade plats i bussen. 

pendlarkort_740.jpg

Ny hållplats på Arlanda flygplats

Från och med den 8 december kommer vi att angöra terminal 4. Det gäller för både på- och avstigning. 

flygplan 740x420.png

nettbuss.se blir bus4you.se

Sedan Nettbuss blev Vy har vi fortsatt kunnat hittas under domänen nettbuss.se. Nu tar vi nästa steg, från och med idag finner ni oss och alla våra härliga bussresor på bus4you.se.  

Läs mer om att nettbuss.se blir bus4you.se

Hållplatsändring i Helsingborg

Från och med den 31 augusti kommer vi stanna vid Hamntorget i Helsingborg istället för Knutpunkten. Hållplatsläget för Vy Bus4You och Vy express är nummer 4. 

Resor till Köpenhamn

För att få resa med kollektivtrafik i Damnark måste du bära munskydd (inkl. på hållplatsen). Detta gäller även för resor med Vy Bus4You och Vy express. 

740_pärlor_bron.jpg

Ombokning av biljetten

Vi inför möjligheten att boka om din biljett. Det innebär att du fram till två timmar innan avgången kan byta avgångstid eller datum på din biljett.  

Du som har ett avbokningsskydd kan du boka om biljetten utan kostnad två gånger. För dig som vill boka om en biljett som saknar avbokningsskydd är kostnaden 39 kronor per person och ombokningstillfälle

Mer information om ombokning finner du här >>
 
Säte DD 740x420.png

Fler turer till Stockholm

Vi utökar antalet resor till Stockholm under sommaren. Det innebär fler avgångar mellan bland annat: 

Göteborg - Stockholm
Borås - Stockholm
Jönköping - Stockholm

Linköping - Stockholm
Norrköping - Stockholm
Oslo - Stockholm
Karlstad - Stockholm

Örebro - Stockholm
Västerås - Stockholm
Ludvika - Stockholm

Vi erbjuder direktbussar så att du slipper byta längs vägen! 

stockholm 740.jpg

Obegränsad surfmängd

Nu kan du surfa hur mycket du vill ombord på våra Vy Bus4You-bussar! 💜🏄🏻‍♂️

Sveriges nöjdaste kunder

Våra tre varumärken Vy express, Vy Bus4You och Flygbussarna toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det visar en undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI genomfört för 2020.  

Under de tio senaste åren har Vy Travel AB (tidigare Nettbuss Travel ABplacerat sig på förstaplatsen i undersökningen med den högsta nöjdheten bland privatresenärer inom persontransport. Det innefattar resor med tåg, buss och flyg i Sverige. Vi på Vy Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik med tre varumärken; Vy Bus4You, Vy express och Flygbussarna. Tidigare i år köpte Vy Flygbussarna från Transdev och Flygbussarna trafikerar de sju största flygplatserna i Sverige. Flygbussarna ingår nu i Vy Travel vilket gör bolaget till det största inom kommersiell trafik i Sverige. Historiskt sett har samtliga tre varumärken haft en mycket hög kundnöjdhet och 2020 var det första året som även Flygbussarna innefattades av undersökningen som SKI genomför. 

SKI_staplar _2020.png

 

Res när det är färre ombord

Vi rekommenderar vi dig att välja en resdag vi har färre gäster ombord. Det är det generellt på måndagar till torsdagar och lördagar. Det är dessutom oftast billigare att resa under dessa dagar. Vi rekommenderar även att boka biljetten med komfortnivå plus (1:a klass). I komfortnivå plus finns färre säten och avståndet till andra gäster blir längre. 

Om du mailar oss på info@vy.se eller ringer oss på 0771-151515 innan du bokar din resa så kan vi hjälpa dig med en rekommendation för avgångar som oftast har en lägre beläggningsgrad. 

 

Öppettider för telefoni & försäljningskontor i Göteborg

Vi har för närvarande begränsade öppettider på vårt försäljningskontor i Göteborg och på vårt telefonnummer 0771-151515. Här finner du öppettiderna för de kommande veckorna. Vi reserverar oss för förändringar som kan ske relativt snabbt beroende på den rådande Corona-situationen. 

740_vårresor.jpg

Boka din resa till våren idag!

Vy Bus4You och Vy express rullar vidare mot våren. För dig som redan går med vårkänslor eller om du bara vill komma igång med planeringen inför den kommande resan i vår så vill vi gärna hjälpa till. Nu har vi släppt vårens tider och tidtabellen sträcker sig numera fram till den 21 juni. Oavsett om det gäller påskfirande på annan ort, framtida pendling eller kanske en härlig vårresa så kan du nu köpa dina biljetter antingen här på vår hemsida, via telefon +46771-151515, från biljettautomat eller utav någon av våra återförsäljare. 

våriga resor 740pxl bred.jpg

Förbättrad pendling mellan Örebro–Karlstad

Pendlar du mellan sträckan Örebro – Karlstad? Se hit! Vi på Vy Bus4You vill verkligen satsa på linjen och utökar därför vår verksamhet med en ny bussdepå i Örebro och tillsätter även sex nya expressbussar till vår bussflottta. I och med avveckling av tågtrafiken, och nu med en direktbuss mellan städerna så hoppas och tror vi att denna satsning innebär ännu bättre pendlingsmöjligheter mellan Örebro och Karlstad. De nya expressbussarna börjar köra från och med 30 mars och totalt innebär det ca 17 resor varje dag i vardera riktningen. Vi erbjuder såklart ett prisvärt 10-kort för från 499 kronor eller från 89 kronor för en enkelresa.

Välkomna alla pendlare säger vi!  

irizar_740.jpg

 

Snart kör vi från Eskilstuna till Arlanda flygplats

Den 30 mars startar vi upp en linje som går mellan Eskilstuna och Arlanda flygplats. Linjen kommer att trafikeras av vårt premiumalternativ Vy Bus4You.  Satsningen innebär att Eskilstuna totalt sett får 130 avgångar per vecka till och från Arlanda flygplats och att 10 nya arbetstillfällen skapas. 

Biljetter finns att köpa nu och våra billigaste biljetter hittar du här på nettbuss.se. 

Läs pressreleasen här >>

pendlarkort_740.jpg

Vinterns bästa resmål enligt oss

Om du längtar till våren och inte vet hur du ska fördriva den tid som finns kvar av vintern har vi lösningen! Vi kör till många städer och orter men rekommenderar varmt att resa till Oslo, Köpenhamn, Göteborg, Helsingborg och Stockholm vilka alla är värda ett besök under vintertid. Vi erbjuder billiga resor med högsta komfort och vi stannar mitt i stan i dessa städer. 

Läs mer >>

vinter_köpenhamn.jpg

Vi kör för att fler än 1000 barn som lever i fattigdom ska få en bättre jul!

Uppdatering 24/12-19

Vi nådde målet!

Det känns så fint att kunna berätta att 1049 barn får en julklapp att öppna och mat på bordet idag! Vi har skänkt hela 314.700 kronor till hjälporganisationen Giving People som arbetar för att hjälpa människor i Sverige som lever i fattigdom. Det känns oerhört skönt att veta att vi bidragit till att så många familjer faktiskt kan ge sina barn en julklapp och att de får äta sig mätta på julafton. Tack till alla er som valt att resa med Vy Bus4You och som på andra sätt engagerat er i insamlingen. Tillsammans nådde vi målet - att ge fler än 1000 barn en fin jul.

En riktigt god jul önskar vi er!

Vi kör för att fler än 1000 barn som lever i fattigdom ska få en bättre jul!

Över en kvarts miljon människor i Sverige lever i fattigdom. Julen närmar sig och det finns många föräldrar som känner en stor oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. 

Vi på Vy Bus4You samarbetar med hjälporganisationen Giving People. Giving People fokuserar på barn i Sverige som lever i fattigdom och ansökningar från desperatata mammor och pappor väller in. Vi vill göra skillnad och vårt mål är att ge fler än 1000 barn en julklapp och mat på bordet på julafton! 

Vårt mål är att skänka 300.000 till Giving People så att de kan hjälpa barnen och familjerna att få en bättre jul!

Läs mer >> 

740pxl_giving people.jpg

Vy Travel förvärvar Flygbussarna

Vi inom Vy Travel känner oss otroligt stolta över att kunna berätta att vi köpt Flygbussarna. Flygbussarna har en lång och framgångsrik historia bakom sig och är idag det ledande bolaget vad gäller kollektiva transporter till och från flygplatser i Sverige. Det känns otroligt inspirerande att vi fått denna möjlighet att förvärva ett av Sveriges finaste varumärken och Flygbussarna blir ett perfekt komplement till vår trafik med Vy Bus4You och Vy express. 

Klicka här för att läsa mer om förvärvet av Flygbussarna

Vi kör för att 300 barn ska få vara torra och varma om fötterna i vinter!

Många barn och dess familjer lever i fattigdom i Sverige. Det medför att familjerna inte har råd att köpa vinterkläder till sina barn. Här vill vi göra skillnad! Mellan den 4 november och den 20 november kör vi för att minst 300 barn i Sverige ska ha möjligheten att kunna köpa vinterskor och få vara torra och varma om fötterna när det är kallt ute.

Uppdatering: Vi nådde målet! Tillsammans med er lyckades vi nå det fantastiska resultatet 93.900 kronor vilket innebär att 313 barn nu får vara torra och varm om fötterna i vinter. Pengarna skänker vi till Giving People och dessa går oavkortat till de behövande barnen och är öronmärkta till vinterskor.  

Läs mer >>

vinterskorapsis.jpg

Kvällen den 20 oktober blev det en väldigt speciell kväll för oss! Några av våra medarbetare var på Ronald McDonalds barnsjukhus i Göteborg och lagade middag till barnen och deras föräldrar som under sjukdomstiden bor där. Efter middagen visade vi ”Husdjurens hemliga liv” ombord på en Vy Bus4You-buss och de barn som ville fick också testa att ”köra buss”.

 

 

Sveriges nöjdaste kunder - igen!

Enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har Nettbuss Bus4You Sveriges mest nöjda kunder inom persontransport för nionde året i rad och Nettbuss express hamnar på en andraplats för andra året i rad. Det framgår när SKI presenterar sin årliga mätning av kundnöjdhet inom persontransport idag. Studien bygger på 2200 intervjuer och genomfördes under april månad.

Läs mer>>

Fler resor mot Oslo

Vi fortsätter vår satsing med Nettbuss Bus4You på sträckan Västerås - Örebro - Karlstad och Oslo. Från 15 april stärks linjerna med två splitter nya, lyxiga bussar och reseutbudet utökas med tre till fyra resor till och från Oslo dagligen. De nya bussarna och de utökade turerna kommer samtidigt som det pågår ett järnvägsarbete på samma sträcka, vilket innebär att tågen kommer köra med reducerat antal turer.

Res med Nettbuss Bus4You för under 100 kronor

Att resa med buss är billigt, och vi gör allt för att du ska kunna ha råd att resa och unna dig massa härliga saker när du väl är frammme på din slutdestination! Just nu har vi massor av resor för under hundralappen och de billigaste biljetterna hittar du alltid på nettbuss.se. 

Se vart du kan resa för under 100-lappen! >>

Följ Nettbuss Bus4You på sociala medier

Häng gärna med oss på Facebook, Instagram och Linkedin. Vi pratar mer än gärna med dig om Nettbuss Bus4You-bussar, expressbusstrafik, favoritresemål, vårt hållbara arbete och annat som kan vara intressant för dig som reser med oss. Vi hoppas att ni tycker lika mycket om att vara med oss som vi tycker om att vara mer er!

Facebook >>     Instagram>>     Linked in>>

Fler direktavgångar till Arlanda

Nu kör vi fler avgångar direkt till Arlanda flygplats från Årjäng, Karlstad B, Karlstad C, Kristinehamn, Karlskoga och Örebro med Nettbuss Bus4You. När du reser med Nettbuss Bus4You sitter du i en skön fåtölj med extra stort benutrymme. Det finns gratis WiFi och eluttag vid varje säte. Du är dessutom snäll mot både plånboken och miljön. Kort och gott en lyxig, bra och pålitlig transfer till din flygresa!

Läs mer om att resa till Arlanda flygplats >>