Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resa till Norge

Ska du resa till Norge? Vi har sammanställt information till dig som planerar att resa till eller från våra hållplatser Oslo, Moss och Sarpsborg - läs mer här

Resa till Danmark

Ska du resa till Danmark? Vi har sammanställt information till dig som planerar att resa till eller från våra hållplatser Kastrup eller Köpenhamn - läs mer här

Avveckling av restriktioner från den 29 september

I samband med att det fjärde steget i regeringens avveckling av restriktioner inleds den 29 september kommer vi att återgå till försäljning av samtliga platser ombord. För dig som fortsatt vill sitta lite för dig själv rekommenderar vi att du bokar ett av våra singelsäten vilket fortsatt garanterar att du får sitta själv. 

Läs mer i vår information om Covid-19 >> 

 

Uppgradera din biljetten till plus

Nu kan du som vill uppgradera din ekonomibiljett till komfortnivå plus. I plus kan du även välja till ett singelsäte för att säkerställa att du får sitta för dig själv under resan. I plus sitter du alltid bekvämt i bredare säten och med gott om utrymme för benen.  

För att uppgradera din biljett klickar du på den länk som du fått i samband med din biljett och bokningsbekräftelse och väljer din önskade plats i bussen. Du kan även uppgradera här

Läs mer i vårt pressmeddelande här >>

Öppettider för telefoni & försäljningskontor i Göteborg

Vi har för närvarande ändrade öppettider på vårt försäljningskontor i Göteborg och på vårt telefonnummer 0771-151515. Vi reserverar oss för förändringar som kan ske relativt snabbt beroende på den rådande situationen.

Till våra öppettider >>

Information om munskydd

Med anledning av nya skärpta rekommendationer för munskydd i kollektivtrafiken från och med den 7 januari 2021 har vi sammanställt information för vad som gäller för dig som ska resa med Vy Bus4You. 

Läs mer här >>

Nu kan du omboka din biljett

Omboka din biljett på egen hand till ny dag och tid, oavsett anledning, direkt på vår hemsida. Ombokningar kan göras fram till två timmar innan planerad avgångstid på ordinarie biljett

Du som har ett avbokningsskydd kan omboka din biljett utan extra kostnad upp till två gånger. Om du saknar avbokningsskydd kan du fortsatt omboka din biljett men då tillkommer 39 kronor per person och ombokningstillfälle plus eventuell mellanskillnad. 

Mer information om ombokning finner du här >>
 
Säte DD 740x420.png

Sveriges nöjdaste kunder 2020

Våra tre varumärken Vy express, Vy Bus4You och Flygbussarna toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det visar en undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI genomfört för 2020.  

Under de tio senaste åren har Vy Travel AB (tidigare Nettbuss Travel ABplacerat sig på förstaplatsen i undersökningen med den högsta nöjdheten bland privatresenärer inom persontransport. Det innefattar resor med tåg, buss och flyg i Sverige. Vi på Vy Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik med tre varumärken; Vy Bus4You, Vy express och Flygbussarna. Tidigare i år köpte Vy Flygbussarna från Transdev och Flygbussarna trafikerar de sju största flygplatserna i Sverige. Flygbussarna ingår nu i Vy Travel vilket gör bolaget till det största inom kommersiell trafik i Sverige. Historiskt sett har samtliga tre varumärken haft en mycket hög kundnöjdhet och 2020 var det första året som även Flygbussarna innefattades av undersökningen som SKI genomför. 

Läs mer här >>

SKI_staplar _2020.png

 

Res när det är färre ombord

Vi rekommenderar dig som gäst att resa på en dag och tid  vi har färre gäster ombord. Det är det generellt på måndagar till torsdagar och lördagar. Det är dessutom oftast billigare att resa under dessa dagar. Vi rekommenderar även att boka biljetten med komfortnivå plus. I komfortnivå plus finns färre säten samt möjlighet att välja till singelsäte. 

Vår kundtjänst hjälper dig gärna inför ett biljettköp och informerar om beläggningen på en specifik tur. Kontakta oss på 0771-151515 så kikar vi tillsammans på vilken avgång som blir bäst för dig. 

 

Hållplatsändring i Helsingborg

Från och med den 31 augusti 2020 kommer vi stanna vid Hamntorget i Helsingborg istället för Knutpunkten. Hållplatsläget för Vy Bus4You och Vy express är nummer 4. 

Ny hållplats på Arlanda flygplats

Från och med den 8 december 2020 kommer vi enbart att angöra terminal 4, detta på grund av en ombyggnation på Arlanda där all busstrafik förflyttas. Det gäller för både på- och avstigning. 

flygplan 740x420.png

nettbuss.se blir bus4you.se

Sedan Nettbuss blev Vy har vi fortsatt kunnat hittas under domänen nettbuss.se. Nu tar vi nästa steg, från och med idag finner ni oss och alla våra härliga bussresor på bus4you.se.  

Läs mer om att nettbuss.se blir bus4you.se

Obegränsad surfmängd

Nu kan du surfa hur mycket du vill ombord på våra Vy Bus4You-bussar! 💜🏄🏻‍♂️

Presentkort

Nu kan du köpa ett presentkort till någon som du saknar och vill träffa så snart det är möjligt. Vi har presentkort till ett värde av 300 kronor, 500 kronor, 1000 kronor och 2000 kronor. Våra presentkort är giltiga i 12 månader från inköpsdatum och gäller för resor med Vy Bus4You och Vy express. 

Läs mer om våra presentkort här >>

Res till Norrland med Vy

Den 13 december börjar Vy trafikera Nattåget i Norrland. Resan går mellan Stockholm och Narvik via Umeå, Boden, Luleå, Kiruna, Riksgränsen och Abisko. En fantastisk resa till norra Sverige och en gudomlig reseupplevelse. Ombord ser vi till att det blir mer än en resa som tar dig från A till B. Vi på Vy jobbar för att du ska känna dig välkommen och för att din reseupplevelse ska starta när du kliver på tåget. Ombord på tåget finns en härlig bistrovagn med ett stort utbud, med fokus på det lokala. All vår mat lagas i Luleå, från grunden och med färska råvaror. Rätterna är inspirerade av den norrländska sträckning vi trafikerar. Därför kommer resenärerna hitta många lokala inslag såsom charkuterier från Norrbotten, renskav, fjällfil med hjortronsylt och öl från det lokala bryggeriet Bottenviken i Luleå. 

Läs mer om Nattåget i Norrland >>

Abisko 740pxl.jpg

Res på Bergensbanan med Vy

Visset du att du med Vy kan resa på en av världens vackraste tågsträckningar? Bergensbanan går mellan Oslo till Bergen och resan går över Hardangervidda mellan glaciärer och magnifika berg.  

När du stiger på tåget i Oslo slår du dig ner i ett skönt säte. Du behöver inte resa långt förrän utsikten genom tågfönstret får dig att häpna. Vi måste säga att här är det inte målet som är målet med resan utan det är själva resan. Om du tar tåget längs Bergensbanan reser du genom magnifik och vacker natur. Här kan du sitta i timmar vid tågfönstret och njuta av några av de vackraste Norge har att erbjuda. Om du lägger in lite extra tid kan du stanna vid Myrdal station och ta den historiska Flåmsbanan till Flåm - innan tågresan fortsätter till Bergen. Ombord på tåget finns alltid en restaurangvagn med god mat, fika och goda drycker vilket gör reseupplevelsen än med trevlig 

Läs mer om resan till Bergen >>

bergensbanan_1.jpg

Lussebuss

Vi lussade för att vi saknar er! På initiativ av Sveriges Bussföretag lussade Vy Bus4You och Vy Flygbussarna, tillsammans med många andra busskollegor, i en luciakortege i Stockholm, Göteborg och Malmö.  Anledningen var att vi dels vill skänka hopp om ljusare tider och visa vår längtan efter våra resenärer, men också uppmärksamma den svåra situation som vi bussföretag befinner oss i. #Lussebuss

Läs mer om manifestationen Lussebuss >>

Nu kör vi från Eskilstuna till Arlanda flygplats

Den 30 mars 2020 startade vi upp en linje som går mellan Eskilstuna och Arlanda flygplats. Linjen kommer att trafikeras av vårt premiumalternativ Vy Bus4You. Både förare och bussar är redo att välkomna fler gäster när resandet åter kommer tillbaka i högre omfattning. Biljetter finns att köpa och våra billigaste biljetter hittar du här på bus4you.se.

Läs pressreleasen här >>

Vi kör för att fler än 1000 barn som lever i fattigdom ska få en bättre jul!

Uppdatering 24/12-19

Vi nådde målet!

Det känns så fint att kunna berätta att 1049 barn får en julklapp att öppna och mat på bordet idag! Vi har skänkt hela 314.700 kronor till hjälporganisationen Giving People som arbetar för att hjälpa människor i Sverige som lever i fattigdom. Det känns oerhört skönt att veta att vi bidragit till att så många familjer faktiskt kan ge sina barn en julklapp och att de får äta sig mätta på julafton. Tack till alla er som valt att resa med Vy Bus4You och som på andra sätt engagerat er i insamlingen. Tillsammans nådde vi målet - att ge fler än 1000 barn en fin jul.

En riktigt god jul önskar vi er!

Vi kör för att fler än 1000 barn som lever i fattigdom ska få en bättre jul!

Över en kvarts miljon människor i Sverige lever i fattigdom. Julen närmar sig och det finns många föräldrar som känner en stor oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. 

Vi på Vy Bus4You samarbetar med hjälporganisationen Giving People. Giving People fokuserar på barn i Sverige som lever i fattigdom och ansökningar från desperatata mammor och pappor väller in. Vi vill göra skillnad och vårt mål är att ge fler än 1000 barn en julklapp och mat på bordet på julafton! 

Vårt mål är att skänka 300.000 till Giving People så att de kan hjälpa barnen och familjerna att få en bättre jul!

Läs mer >> 

740pxl_giving people.jpg

Vy Travel förvärvar Flygbussarna

Vi inom Vy Travel känner oss otroligt stolta över att kunna berätta att vi köpt Flygbussarna. Flygbussarna har en lång och framgångsrik historia bakom sig och är idag det ledande bolaget vad gäller kollektiva transporter till och från flygplatser i Sverige. Det känns otroligt inspirerande att vi fått denna möjlighet att förvärva ett av Sveriges finaste varumärken och Flygbussarna blir ett perfekt komplement till vår trafik med Vy Bus4You och Vy express. 

Klicka här för att läsa mer om förvärvet av Flygbussarna

Följ Vy Bus4You på sociala medier

Häng gärna med oss på Facebook, Instagram och Linkedin. Vi pratar mer än gärna med dig om Vy Bus4You-bussar, expressbusstrafik, favoritresemål, vårt hållbara arbete och annat som kan vara intressant för dig som reser med oss. Vi hoppas att ni tycker lika mycket om att vara med oss som vi tycker om att vara mer er!

Facebook >>     Instagram>>     Linked in>>