Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Malmö

Malmö Norra Vallgatan Läge K
211 22 Malmö

Reseöversikt: Malmö

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 10
  • Avstånd till centrum 180 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 160 m

Resa till Malmö med buss

Vy Bus4You kör flera gånger dagligen bussar till Malmö från Oslo, Sarpsborg, Moss, Tanum, Uddevalla, Göteborg, Helsingborg, Lund, Borås och Jönköping. Vi erbjuder också resor över till Köpenhamn och Kastrup flera gånger dagligen. 

Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och Nordens sjätte största med omkring 300 000 invånare. Stormalmö har nästan 700 000 invånare och Malmö ingår tillsammans med bland annat Köpenhamn i Öresundsregionen.

Kultur

Malmö har ett rikt kulturutbud och många restauranger, kaféer och sevärdheter. Här händer hela tiden saker, alltifrån mindre evenemang till konserter med världsartister. För den kulturintresserade kan man välja mellan utställningar, konserter, teater och mycket mera. Gillar man klassisk musik finns Konserthuset i Malmö och för övrig musik finns klubbar som KB (Kulturbolaget), Babel och Debaser. På Malmö Arena spelas konserter i större format. Malmö har flera teaterscener såsom Malmö Stadsteater och Nöjesteatern som är väl värda ett besök. Victoriateatern har ett rikt utbud med teater, musik och filmvisningar. På Malmö opera spelas opera, operett och musikaler. Musikaler, revyer och shower sätts upp på bl.a. Luftkastellet i Slagthuset och Nöjesteatern. Olika typer av idrottsevenemang arrangeras på Swedbank Stadion och Malmö Arena. Festivaler, såsom Malmöfestivalen och Vinterland, arrangeras årligen.

Arkitektur

Malmö har en spännande arkitektur och den mest kända byggnaden är kanske Turning Torso. Turning Torso kommer är en spännande byggnad av kuber och som vrider sig mot vattnet och omvärlden. Byggnaden är Nordens högsta skyskrapa som ligger i Västra Hamnen, Malmö. Byggnaden färdigställdes i augusti 2005.

Barnvänligt i Malmö

För de minsta besökarna kan ett spännande äventyr vara ett besök på Skånes Djurpark som är världens största djurpark med nordiska djur. På Moderna Museet arrangeras familjeverkstäder ger möjlighet för både barn och vuxna att skapa konstnärligt och utforska olika material tillsammans och tillsammans med barnen kan man gå på särskilda familjevisningar som är anpassade för att fånga de allra minstas intresse.

Vill du veta mer om vad som händer i Malmö? Klicka här för att komma till Malmö officiella turistguide. 

Källa: malmotown.com och malmo.se

Vanliga frågor om bussresor till & från Malmö

Bussbiljetter till och från Malmö köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Norra Vallgatan, Hållplatsläge K

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Malmö och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.

För fler vanliga frågor, besök FAQ -->