Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Karlstad

Karlstad Busstation
652 25 Karlstad
Karlstad Centralstation
652 25 Karlstad

Reseöversikt: Karlstad

  • Antal hållplatser 2
  • Antal destinationer du kan resa till 9
  • Avstånd till centrum 150 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 20 m

Res till & från Karlstad med buss

Vy Bus4You kör många gånger dagligen från Karlstad till Arlanda flygplats. Vy Bus4You kör från både Karlstad B och Karlstad C. Från Karlstad trafikerar vi Årjäng, Kristinehamn, Karlskoga, Örebro och Västerås. Under vissa dagar i veckan kan du resa från Karlstad till Oslo. Resan går direkt, utan krångliga bussbyten. 

Med Vy Bus4You reser du komfortabelt och enkelt från Karlstad direkt till Arlanda flygplats - utan byten! 

Karlstad

Sedan 1700-talet förknippas Karlstad med solen. Det är tack vare Eva-Lisa Holtz, en glad och trevlig servitris som genom sitt sprudlande humör och varma bemötande blev vida känd under namnet Sola i Karlstad. Hon var driftig och ambitiös och öppnade så småningom sin egen krog och blev en aktad dam i staden. I dag står Herman Reijers staty av Sola vid Karlstads vackraste vy, utanför Stadshotellet intill Klarälven.
Sola har, tillsammans med den glada sol Lasse Sandberg ritat och som Karlstads kommun använder som logotyp, befäst Karlstad som hela Sveriges solstad. Stadens läge vid Vänern är anledningen till att solen skiner lite oftare här. Karlstad brukar allt som oftast ligga på Sveriges tio-i-topp-lista när det gäller soltimmar.


Karlstad, eller Tingvalla som platsen hette förr, har varit en viktig handels- och marknadsplats ända sedan 1200-talet. Än idag är handeln viktig – det växer så det knakar, både i centrum och på shoppingcenter strax utanför stadskärnan. Karlstads universitet är ett av landets yngsta och modernaste universitet och de närmare 12 000 studenterna sätter naturligtvis sin prägel på staden.


I Karlstad är vattnet alltid närvarande. Någon del av Klarälvens alla älvgrenar finns, om inte direkt utanför fönstret, så i alla fall en kort promenad bort. Sommartid kan man till och med åka buss på vattnet. Och på båtbussarna är resan lika viktig som målet. De trafikerar både älven och delar av Vänerns skärgård. Den som vill, kan ta ett dopp i älven mitt i stan. Och i Inre hamn kan man njuta av sommarkvällen och kroglivet. 
Tycker man om kultur är Karlstad en härlig stad. Wermland Opera bjuder på opera och musikaler i världsklass. Värmlands Museum överraskar med spännande och unika utställningar. Alsters Herrgård visar skalden Gustaf Frödings rötter och Sandgrund är Lars Lerins (Nordens främsta akvarellkonstnär)hemvist. Detta tillsammans med små spännande gallerier, teatrar och hantverksbutiker gör att staden lever upp till arvet från bland andra Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Selma Lagerlöf.


Inom en dryg timme når du även stora delar av Värmland, med kultur och magisk natur. Selma Lagerlöfs Mårbacka, Sliperiet i Borgvik, Glaskogen, Ransäterstämman, Kristinehamns konstmuseum, Rottneros park, Västanå teater, Rackstamuseet och Klässbols linneväveri, är några exempel. Inte att förglömma är Värmlands alla gårdsbutiker, ateljéer och gallerier. 
I Karlstad hittar du också konserter, klubbspelningar, konst, musikaler och opera i världsklass eller spännande idrottsevenemang. På sommaren arrangeras bland annat Putte i parken, en av landets trevligaste musikfestivaler, och den stora friidrottsgalan Karlstad Grand Prix. I Karlstad arrangeras årligen VM i Rally – Rally Sweden. Det är en fartfylld vinterfestival och världens publikvänligaste rally.
Källa: visitkarlstad.se 

Vill du veta mer om vad som händer i Karlstad? Klicka här för att komma till Karlstads officiella turistguide.

 

Vanliga frågor om bussresor till & från Karlstad

Bussbiljetter till och från Karlstad köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Karlstad C: 

Järnvägsstationen

Utanför vänthallen

 

Karlstad B:

Busstationen

Drottninggatan hållplatsläge R

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Karlstad och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.

För fler vanliga frågor, besök FAQ -->