Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Borås

Borås Resecentrum hpl P
503 38 Borås

Reseöversikt: Borås

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 7
  • Avstånd till centrum 500 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 20 m

Resa till Borås med buss

Vy Bus4You kör dagligen buss mellan Göteborg och Stockholm (och omvänt) via Borås. På vägen från Borås upp till Stockholm stannar bussen i Jönköping, Linköping och Norrköping.

 

Borås

Borås är en modern stad med många sidor. Med ett rikt kulturliv, en levande stadskärna och mängder av smultronställen finns något för alla. Med över 100 000 invånare är Borås Västsverige näst största stad. Vissa kallar Borås för en textilstad. På mode- och textilmässor världen över är Borås en stad på kartan. Detsamma gäller shoppingen, förutom Borås City finns även Knalleland nära till hands. Vart man än går möts man än i dag av de stora vackra industribyggnaderna som byggdes under 1800-talet, ett arv från den tid då företag som Algots och Borås Wäfveri satte staden på kartan. Under textilindustrins glansdagar i mitten av 1900-talet arbetade 70 procent av stadens invånare i textilbranschen. Idag har de gamla industrilokalerna förvandlats till framtidsfabriker där modern forskning, teknik och modedesign för textilstadens arv lever vidare. Borås är i dag ett nordiskt centrum för textil- och modeindustri, med en lång tradition och en ljus framtid.
 
Borås är ganska liten till storleken men kan erbjuda ett väldigt stort, rikt och varierat utbud. Här finns kultur, shopping, god mat, livligt nattliv och spännande upplevelser att utforska. Pratar du med någon som är konstintresserade om Borås kommer de snart att prata entusiastiskt om stadens fantastiska satsning på konst, skulpturer och street art. 
Källa: boras.com 

Vill du veta mer om vad som händer i Borås? Klicka här för att komma till Borås officiella besöksguide. 

Vanliga frågor om bussresor till & från Borås

Bussbiljetter till och från Borås köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Borås Resecentrum

Vid järnvägsstationen

Hållplatsläge P mot Stockholm, via Jönköping, Linköping, Mjölby och Norrköping. 

Hållplatsläge P mot Göteborg, via Landvetter. 

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Borås och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.

För fler vanliga frågor, besök FAQ -->