Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Vi kör för att minst 1000 barn som lever i fattigdom ska få en bättre jul

Uppdatering 24/12-19

Vi nådde målet!

Det känns så fint att kunna berätta att 1049 barn får en julklapp att öppna och mat på bordet idag! Vi har skänkt hela 314.700 kronor till hjälporganisationen Giving People som arbetar för att hjälpa människor i Sverige som lever i fattigdom. Det känns oerhört skönt att veta att vi bidragit till att så många familjer faktiskt kan ge sina barn en julklapp och att de får äta sig mätta på julafton. Tack till alla er som valt att resa med Vy Bus4You och som på andra sätt engagerat er i insamlingen. Tillsammans nådde vi målet - att ge fler än 1000 barn en fin jul.

En riktigt god jul önskar vi er!

 

Många barn och dess familjer lever i fattigdom i Sverige. Julen närmar sig och det finns föräldrar som känner en stor oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. Vi vill göra skillnad!

Vi på Vy Bus4You samarbetar med hjälporganisationen Giving People som fokuserar på barn i Sverige som lever i fattigdom. Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet och långtgående konsekvenser för de barn som drabbas. 

Under november i år körde Vy Bus4You för att fler än 300 barn ska få vara torra och varma om fötterna i vinter. Vi nådde målet och vi skänkte 93.900 kronor till Giving People och 313 barn får nu vinterskor. Under fyra års samarbete har vi skänkt närmare en miljon kronor. Pengarna har oavkortat gått till de behövande. 

Giving People arbetar året runt för att förse behövande barn med mat, kläder och möjlighet till en trygg barndom. Förra året fick mer än 2200 familjer Giving Peoples hjälp med julmat och/eller julklappar. Då bidrog till vi att 1017 av dem fick en bättre jul. Nu väller ansökningarna om hjälp in och därför vill vi även i år hjälpa så att minst 1000 barn på julafton får en julklapp att öppna och julmat på bordet. 

Vi vill nå målet genom att avsätta fem kronor för varje resa vi säljer mellan den 9 december och den 22 december 2019. Ju fler som reser desto mer pengar skänker vi. Vi kommer utöver det att ha aktiviteter via våra social medie-kanaler Facebook och Instagram. Engagemang genererar pengar som vi kommer att skänka. I samband med att du köper en biljett hos oss kan du också välja att själv skänka 20 kronor till Giving People. Pengarna vi samlar in/ni skänker via oss går oavkortat till Giving People och är öronmärkta julmat/julklappar. 

Tillsammans kan vi hjälpa barn och föräldrar att få en bättre jul!

 

 

Mer information om insamlingen 

Giving People (organisationsnummer: 802475-9436) arbetar med ansökningar från familjer i Sverige som lever i ekonomisk utsatthet. När en barnfamilj söker hjälp hos Giving People gör organisationens administratörer ett utredningsarbete för att säkerställa att familjen lämnat sanningsenliga uppgifter. När utredningsarbetet är utfört och barnfamiljen blir godkända för att få hjälp skapas ett ärende. Barnfamiljen matchas sedan i Giving Peoples givarregistret och i detta fall tilldelas presentkort. Barnfamiljen får hjälp snabbt och väntetiderna är korta.

Det som Giving People oftast hjälper till med är mat, vinterkläder, regnkläder och julklappar. Vad gäller julklappar som är årets fokusområde får varje barn i de familjer som beviljas hjälp från Giving People ett presentkort till ett värde av 300 kronor. I ansökan anges vad barnen i familjen önskar sig eller behöver. Det kan vara allt från leksaker, pyssel, kläder eller någon sportartikel. Giving People förser familjen med ett presentkort från den affär som passar bäst för önskemålet. Därefter kan familjen inhandla en eller flera julklappar som barnet önskar sig. 

De familjer som ansöker om mat och beviljas hjälp får ett presentkort till ett värde av 300 kronor. Oftast ges presentkort från Ica men även presentkort från Coop, Lidl eller Willys skänks beroende på vilken butik som passar bäst för familjerna.  

De sökande informeras av Giving People om att eventuella kreditupplysningar kommer att tas och de måste alltid lämna personnummer, fullständig adress samt telefonnummer. Giving Peoples utredningsarbete är enkelt, målet med utredningen är att bekräfta att de uppgifter den sökande lämnat är sanningsenliga och att hindra bedragare från att lura till sig hjälp.

För att få ut presentkorten i god tid har vi initialt skänkt 150.000 kronor. Resterande belopp kommer vi att ”köra in” eller samla in via biljettförsäljning, aktiviteter via sociala medier, insamlingar etc. Samlar vi totalt in 300.000 kronor kommer vi att kunna ge 1000 barn julklappar, vilket är årets mål. Lyckas vi att samla in mer kommer vi att skänka mer!  

Pengarna går oavkortat till de behövande. Giving People tar inget själva vilket är extremt ovanligt när det kommer till denna typ av organisationer. Som företag får man välja vad pengarna ska gå till när man stöttar Giving People. Vill man att de ska öronmärkas 100% till hjälparbetet så görs det.  

 

Hittills har vi skänkt närmare en miljon kronor till behövande

Vy Bus4You har samarbetat med Giving People sedan 2016. Då genomförde vi en julkampanj vilket resulterade i att vi skänkte 303.300 kronor som oavkortat gick till Giving People. Pengarna var öronmärkta för julmatkassar och 1011 barn fick möjligheten att äta sig mätta under julen.

Året därpå körde vi med målsättningen att samla in till minst 800 julmatkassar för våra seniorer. Hela 249.300 kronor samlade vi in, vilket gav mat till 831 seniorer julen 2017. Pengarna gick oavkortat till Giving People Senior och var öronmärkta till mat. 

Målet för 2018 var att köra för att fler än 1000 barn skulle få en fin jul. Vi skänkte 305 100 kronor och 1017 barn fick julmat och en liten julklapp som vi tillsammans med er samlat ihop till! 

Under november 2019 körde Vy Bus4You för att fler än 300 barn ska få vara torra och varma om fötterna i vinter. Vi nådde målet och vi skänkte 93.900 kronor till Giving People och 313 barn får nu vinterskor. 

Totalt har vi hittills skänkt nästan en miljon kronor till människor som lever i fattigdom i Sverige.


Skänk ett bidrag till Giving People direkt

Du kan själv skänka ett bidrag till Giving Pepoles verksamhet. Swisha valfri summan via nr 123 137 65 24 eller gör en traditionell insättning på Giving Peoples bankgiro 516-8851. Pengarna går till oavkortat till verksamheten.

 

Om Giving People

Vill du läsa mer om Giving People och deras fantastiska arbete? Gå in på www.givingpeople.se för att läsa mer.