Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Press

Press

Vy Buss AB är Vy Buss svenska koncernbolag med stödfunktioner till koncernens operativa dotterbolag Vy Travel AB och Team Verkstad AB. Har du pressfrågor som rör Vy Buss AB? Vänligen kontakta oss genom att maila till press@nettbuss.se.
 

Pressreleaser - Vy Bus4You

Under hösten kommer många företag att öppna upp och välkomna sina medarbetare till arbetsplatsen igen. Möjligheten att träffa sina kollegor och saknaden av fysiska möten tror bussbolaget Vy Bus4You kommer bidra till att affärsresandet ökar igen.

Läs hela pressmeddelandet här!

Med god framtidstro bygger bussbolaget Vy Bus4You för fortsatt utveckling. Efter sommaren blir det med en ny ledare i spetsen. Zakaria Abna-Aissa tillträder då som kommersiell direktör för varumärkena Vy Bus4You och Vy Flygbussarna. 

Läs hela pressmeddelandet här!

Bussbolaget Vy Bus4You förnyar sin licens av Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. Samtliga resor med Vy Bus4You är således fortsatt miljömärkta, denna gång utifrån de nya och mer specifika miljökraven som tagits fram under året.

Många bussaktörer frågade sig tidigt hur de skulle tackla coronakrisen. Det mest lönsamma alternativet hade kanske varit att stänga ner och invänta uppgången. Men bussbolaget Vy Bus4You har valt en annan strategi. Anpassning av verksamheten och att fortsätta köra har istället prioriterats - något som varit avgörande för alla de som behövt det kollektiva resandet.

Läs hela pressmeddelandet här! 

Bussbolaget Vy Bus4You har sett en ökad efterfrågan på resande inför påskhelgen, och har således utökat antalet turer. Begränsade platser på bussen och garanti att få sitta själv menar dem kan vara en bidragande faktor.

 

Läs hela pressmeddelandet här!

På söndagseftermiddagen 13/12 kommer Vy Flygbussarna och Vy Bus4You att delta i en Lucia-kortege tillsammans med många andra bussföretag och lysa upp gatorna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med manifestationen #Lussebuss vill Sveriges bussföretag sprida hopp i vintermörkret.

Läs hela pressmeddelandet här!

Under coronapandemin har bussbolaget Vy Bus4You sett en tydlig ökad efterfrågan av singelsäten och det är en efterfrågan bussbolaget tror kommer hålla i sig efter pandemin. I samband med detta presenterar Vy Bus4You nu en digital lösning som tillåter gästen att uppgradera till ett singelsäte samt möjlighet att omboka eller avboka resan med kort varsel helt själv.

Till pressreleasen

I september i år meddelade bussföretaget Vy Bus4You att de sköt upp avvecklingen av linjen mellan Ludvika och Stockholm. Linjen har under en längre tid varit under uppföljning och ett ökat resande har varit avgörande för fortsatt verksamhet. Utebliven ökning av resande och nya skärpta restriktioner i landet gör att bussföretaget nu kommer med ett slutgiltigt besked om att linjen avvecklas.

Läs hela pressmeddelandet här

Bredare reseutbud, reducerad restid och mer komfort är några av de fördelar som bussbolaget Vy Bus4You hoppas kunna bidra med genom det nya samarbetet med Länstrafiken i Värmland och Örebros län. Från och med den 16 november då samarbetet inleds kommer Länstrafikens utökade periodkort även vara giltiga på expressbussarna, något samtliga parter tror kommer främja det kollektiva resandet mellan de två städerna.

Till pressmeddelandet

Vy Bus4You möter den ökade efterfrågan av singelsäten genom att förnya sin bussflotta med elva splitternya bussar av den modell som innehar flest singelsäten. Dessutom kommer bussarnas klimatanläggningar att vara omprogrammerade för att minska risken för luftsmitta ombord. De första nya bussarna är i trafik från början av november och kommer att trafikera linjerna Oslo–Köpenhamn och Göteborg–Stockholm.

Läs mer här

Tidigare i juni meddelade Vy Bus4You en utökad trafik mot Stockholm i samband med att Folkhälsomyndigheten lättade på reserestriktionerna i landet. Nu öppnar bussbolaget även upp för en utökning av trafiken på samtliga tre linjer under sommaren med cirka 90 till 100 procent. Sommartidtabellen gäller mellan 6 juli och 16 augusti.

Klicka här för att läsa pressreleasen 

För många har den rådande situationen inneburit ett förändrat resemönster samtidigt som behovet för arbetspendling kvarstått för de som inte haft möjligt att arbeta hemifrån. Samtidigt öppnas möjligheterna till fritidsresor upp, den 13 juni, inom landet. Med det som bakgrund utökar Vy Bus4You sin trafik med fler avgångar till Stockholm Central.

Till pressresleasen 

– 10 nya arbetstillfällen i Eskilstuna när Vy Bus4You expanderar.

Vy Bus4You utökar sin verksamhet i Eskilstuna och etablerar en expressbusslinje till Arlanda flygplats. Satsningen innebär att Eskilstuna totalt sett får 130 avgångar per vecka till och från Arlanda flygplats och att 10 nya arbetstillfällen skapas. Den 30 mars är den nya linjen i trafik.

Läs hela pressreleasen här >>

– Vy Bus4You satsar på linjen mellan Örebro och Karlstad när tågtrafiken avvecklas. 

Vy Bus4You utökar sin verksamhet med en ny bussdepå i Örebro och utökar bussflottan med sex nya expressbussar. Då Värmlandstrafiken och Region Örebro avvecklar tågtrafiken mellan städerna i slutet av 2020 innebär satsningen bättre pendlingsmöjligheter mellan Örebro och Karlstad. De nya expressbussarna är i trafik i 30 mars och det kommer avgå 17 resor varje dag i vardera riktningen.

Läs hela pressreleasen här >>

​För fjärde året i rad körde bussbolaget Vy Bus4You in pengar till välgörenhetsorganisationen Giving People och 5 kronor för varje bokad resa mellan 9–22 december gick till Giving People. Pengarna har oavkortat gått till julklappar och julmat till behövande familjer. Just denna insamling bidrog till att 1049 barn får en julklapp i jul då 314 700 kronor samlades in. Totalt sett har bussbolaget och dess gäster bidragit med närmare en 1,4 miljoner kronor till Giving People under en period på fyra år.

Läs hela pressreleasen >>

Vy förvärvar Flygbussarna från Transdev och Flygbussarna blir nu en del av den kommersiella bussverksamheten i Sverige. Tack vare förvärvet erbjuds nu komfortresor, expressresor och flygbussar under ett och samma tak – vilket befäster Vy:s position som det ledande bolaget i Norden inom persontransport.

Läs hela pressreleasen här >>

 

I onsdags arrangerade medarbetare från bussbolaget Vy Travel en husmiddag för barn och familjer som bor på Ronald McDonald Hus i Göteborg – och bjöd samtidigt barnen på en filmkväll i en lyxig Vy Bus4You-buss. Ronald McDonald Hus är en plats där familjer med sjuka barn kan bo under tiden barnet vårdas på sjukhuset intill. Husen finansieras av Ronald McDonald Barnfond som är en insamlingsstiftelse med ändamålet att stötta familjer med sjuka barn.

Läs hela pressreleasen här >>

I Sverige får en av tre cancer någon gång i livet. Studier visar att om du rör på dig minst 30 minuter om dagen minskar risken att drabbas. Därför vill Vy Travel engagera och motivera sina anställda i samband med årets rosa månad.

Läs hela pressreleasen >>

För två år sedan investerade Vy Travel 30 miljoner kronor på linjen mellan Göteborg och Oslo då de fördubblade antalet avgångar mellan städerna. Nu investerar de ytterligare 10 miljoner på samma sträcka. Vilket innebär 10 nyanställningar och fler turer med komfortalternativet Vy Bus4You. Totalt sett kommer det gå mellan 20–40 turer varje dag mellan Göteborg och Oslo med start den 19 augusti. Det innebär 30 procent fler turer i veckan. 

Läs hela pressreleasen >> 

Enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har Nettbuss Bus4You Sveriges mest nöjda kunder inom persontransport för nionde året i rad och Nettbuss express hamnar på en andraplats för andra året i rad. Det framgår när SKI presenterar sin årliga mätning av kundnöjdhet inom persontransport idag. Studien bygger på 2200 intervjuer och genomfördes under april månad.

Läs hela pressreleasen >>

Nettbuss och NSB samlas nu under ett gemensamt varumärke kallat Vy. NSB har varit verksamt sedan 1883 och Nettbuss har funnits sedan 1925. Koncernmoderbolaget NSB har bland annat Nettbuss Bus4You, Nettbuss express, CargoNet, Nettbuss Stadsbussarna och Tågkompaniet under sitt paraply. Namnbytet innebär att Nettbuss Bus4You och Nettbuss express byter namn – till Vy Bus4You och Vy express.

Läs hela pressreleasen >>

Nettbuss Bus4You fortsätter sin storsatsning mellan Karlstad och Oslo. Från 15 april stärks linjerna med splitternya bussar och reseutbudet utökas med fyra direktresor till och från Oslo dagligen. De nya bussarna och de utökade turerna kommer samtidigt som det pågår ett järnvägsarbete på samma sträcka, vilket innebär att tågen kommer köra med reducerat antal turer. Tack vare Nettbuss Bus4Yous utökade turer är bolaget redo för att möta det intensiva resetrycket som väntar inför påsken.

Läs hela pressreleasen>>

Den 26 februari 2019 hade Nettbuss Travel AB en extern revision av Trafiksäkerhetscertifiering ISO 39001 och resultatet blev det bästa som bolaget någonsin har uppnått. Högst betyg fick Nettbuss Travel AB i styrningen av verksamheten och inga andra avvikelser förekom. Nettbuss Travel AB bedriver expressbusstrafik med varumärkena Nettbuss Bus4You och Nettbuss Express.

Läs hela pressreleasen >> 

I år infaller julafton på en måndag vilket gör att efterfrågan på resor blir större under en intensiv period. Nettbuss Bus4You förstärker därför hela verksamheten från och med 17 december och sätter in över 300 extra avgångar för att garantera fler platser. En viktig förstärkning i jultrafiken är de avgångar som kommer att köra på jul- och nyårsafton. Det är just nu 300 extra turer under jul- och nyårsperioden men det kan bli ännu fler då efterfrågan på resor under perioden är högt.

Läs hela pressreleasen>>

Missa inga nyheter från Vy Bus4You

Prenumerera på de senaste nyheterna och få regelbundna uppdateringar från Vy Bus4You direkt till din inbox. Klicka på länken nedan för att följa. 

 Följ Vy Bus4You på My Newsdesk

Presskontakt

Pressjour: +47 88 00 10 00

Pressjour: +47 88 00 10 00

 

Andreas Ehrenborg

e: andreas.ehrenborg@vy.se