Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Hållplatser i Eskilstuna

Eskilstuna Centralstation hpl D
632 20 Eskilstuna

Reseöversikt: Eskilstuna

  • Antal hållplatser 1
  • Antal destinationer du kan resa till 2
  • Avstånd till centrum 650 m
  • Avstånd till lokaltrafiken 20 m

Res till & från Eskilstuna med buss

Vy Bus4You kör mellan Eskilstuna och Arlanda flygplats. 

Vy Bus4You erbjuder:  
- Stora sköna fåtöljer  
- Stort benutrymme  
WiFi (gratis)  
- Eluttag  
- Möjlighet att sitta för dig själv, eller tillsammans med ditt favoritsällskap  
- 98% punktlighet  

Våra tre varumärken Vy express, Vy Bus4You och Vy Flygbussarna toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det visar en undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI genomfört för 2020.   

Under de tio senaste åren har Vy Travel AB (tidigare Nettbuss Travel AB) placerat sig på förstaplatsen i undersökningen med den högsta nöjdheten bland privatresenärer inom persontransport. Det innefattar resor med tåg, buss och flyg i Sverige. Vi på Vy Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik med tre varumärken; Vy Bus4You, Vy express och Flygbussarna. Källa: kvalitetsindex.se 

Resor med Vy Bus4You är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och Vy är trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012. 

 
Våra billigaste biljetter hittar du på bus4you.se men du kan också köpa biljett hos någon av våra återförsäljare eller ringa 0771-151515.   

   
Eskilstuna 

Eskilstuna är en av Sveriges vackraste tätorter i Södermanland. Staden är uppkallad efter helgonet S:t Eskil som verkade i Tuna på 1000-talet. 2009 firade Eskilstuna 350-års jubileum.   

Med en befolkning som ständigt utökas är det Sveriges mest växande stad. Med invånare från alla världens hörn väcker den lilla storstaden respekt och en stor nyfikenhet gentemot saker som är nya eller annorlunda vilken i sin tur medför att alla oavsett kön, ålder, kultur kan känna sig välkomna.   

 
Shopping 
I Eskilstuna finner du ett mycket brett urval av olika shoppingmöjligheter. Gallerior eller andra typer av butiker finner du i centrum. Är du en storshoppare finns det stora köpcentret Tuna Park en liten bit utanför stadskärnan med ett drömutbud av kläder, skor, smycken och egentligen vad du än efterfrågar!   

Gillar du däremot vintage och har ett starkt miljötänk är ReTuna Återbruksgalleria något du inte får missa. Världens första galleria i sitt slag där du enbart kan handla återvunna, återbrukade och miljövänliga produkter. Inte konstigt att Eskilstuna är en svensk förebild internationellt när det kommer till miljötänk.   

 
Kultur & nöje 
Med promenader genom staden så finner du ett stort utbud av goda restauranger, kultur, nöjen och andra aktiviteter inramat av grönområden. Med en underbar vandring kring Eskilstunaån kan man uppleva några av stadens finaste och mest intressanta platser såsom stadsmuseum, konstgallerier, kaféer och en mängd vackra byggnader.   

Promenaden som är ca 3 km lång tar omkring 60 minuter och är dessutom anpassade för permobiler och barnvagnar.   

Denna vackra öppna, välkomnande idrotts- och musikintresserade föreningsstad är ständigt under utveckling.  

Rademachersmedjorna är ett friluftsmuseum i centrala Eskilstuna med hus mycket välbevarade från 1650-talet. Öppet dygnet runt och fri entre. Runt området finner man många mindre företag som utför traditionella hantverk som de erbjuder till försäljning.    

 
För barnen 

På Parken Zoo som är ett av Eskilstunas mest populära besöksmål kan du träffa djur från världens alla hörn i djurparken. Eller varför inte upptäcka den spännande nöjesparken, ta ett dopp i utomhusbadet eller njuta av underhållning så som konserter, teater och dylikt från någon av parkens två scener. Denna familjefavorit passar för de yngsta likaväl som de äldre. För mer info om Parkens Zoo klicka här 

 
Turistinformation 
Parken Zoo är en auktoriserad turistinformation. Här hittar du bland annat kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och kan få hjälp med enklare frågor.  
Källa: eskilstuna.nu 

Vill du veta mer om vad som händer i Eskilstuna? Klicka  här  för att komma till Eskilstunas officiella besöksguide. Övriga aktuella lokala evenemang kan du också finna genom att klicka  här.    

 

Fem intressant fakta om Eskilstuna
Springpride  – Eskilstunas egen pridefestival  firade tio år i april 2016. När festivalen startade, var det en av de första HBTQ-festivalerna i Sverige.  

Många duktiga musiker kommer från staden. Bland dem kan bandet Kent nämnas. Det beror bland annat på att Eskilstunas stad har Sveriges äldsta musikskola och ett av Europas största musikhus.   

Sveriges populäraste smörgås, Skogaholmslimpa med ost, kommer från Eskilstuna. Skogaholmsbageriet startades 1926 i staden. cirka 300 000 000 skivor av detta populära bröd får vi svenskar i oss varje år.   

Med sitt drivande miljöarbete är Eskilstuna en stor svensk förebild internationellt. Kommunen utsågs 2012 till Sveriges bästa kommun ur miljösynpunkt av tidningen Aktuell Hållbarhet.   

Integrationsprojektet språkvän/flyktingguide startade i Eskilstuna stad och har spridits som en löpeld över Sverige. Idag har staden det nationella samordningsansvaret och hjälper aktörer i andra städer att komma igång med sina flyktingguideverksamheter. 

Vanliga frågor om bussresor till & från Eskilstuna

Bussbiljetter till och från Eskilstuna köps via bus4you.se, via 0771–151515 eller via våra återförsäljare. Det går ej att köpa biljett på bussen.

Eskilstuna centralstation, Hållplatsläge D. 

Nej, men har du av misstag bokat en bussbiljett till eller från Eskilstuna och saknar avbokningsskydd går det att boka om. Men då tillkommer en bokningsavgift plus eventuell mellanskillnad. Du ombokar via den länk som skickats ut till dig i samband med din bokningsbekräftelse eller under "avbokning & ombokning". Ombokning kan göras fram till två timmar innan planerad avresa.

För fler vanliga frågor, besök FAQ -->