Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resmål som är perfekta att resa till i vinter

Om du längtar till våren och inte vet hur du ska fördriva den tid som finns kvar av vintern har vi lösningen! Vi kör till många städer och orter men rekommenderar varmt att resa till Oslo, Köpenhamn, Göteborg, Helsingborg och Stockholm vilka alla är värda ett besök under vintertid. Vi erbjuder billiga resor med högsta komfort och vi stannar mitt i stan i dessa städer. 

Köpenhamn

Köpenhamn är den kontinentala staden som kan bjuda dig på en kraftig nordisk kyla utomhus men har en varm själ med spännande och vackra ställen att besöka.

När det är minusgrader kan man sålla bland sevärdheterna och kombinera utomhuspromenader med stopp i barer, pubar, caféer och restauranger för att inte frysa under alltför långa perioder. Under en cityweekend kan man hinna med aktiviteter såsom ett besök på Tivoli hotell där man kan njuta en stund vid inomhuspoolen och bada bastu, promenera till närliggande gallerian Fisketorvet för några timmars shopping eller varför inte ta dig till Nyhavn, efter vägen och längs med vattnet avnjuta en varm dryck på något av de flertalet barer eller caféer. Vi stannar i centrum vilket gör oss lättillgängliga.

Vill du ha mer tips om vad du kan se och göra i Köpenhamn rekommenderar vi att du klickar här

Res med Vy Bus4You (f.d. Nettbuss Bus4You) eller Vy Express (f.d. Nettbuss express) till Köpenhamn. Tryggt, bekvämt och prisvärt.

Prisexempel för resa till Köpenhamn:
Göteborg - Köpenhamn från 109 kronor
Helsingborg - Köpenhamn från 99 kronor
Oslo - Köpenhamn från 139 kronor


Göteborg
 

Vi älskar Göteborg som vi anser är en lagom stor stad där det finns något för alla intressen och åldrar oavsett årstid. Att simma och att bada inomhus är förstås något som hör vintern till. Om du söker mer spänning erbjuder Åbybadet eller Lerumsbadet spännande upplevelsebad. Båda baden ligger bara en kort resa från stadskärnan. Vill du vara kvar i city kanske Valhallabadet kan locka. 

Att åka längdskidor är också något av en klassisk vintersysselsättning. Vill du prova lyckan i skidspåren vet du med dig att du får god motion samtidigt som du får mycket nöje av skidåkningen. Längdskidor kan du åka bland annat på Albatross Golfbana och i Skatås.

Frihamnen på Hisingen präglas fortfarande av den gamla varvsindustrin men mitt bland gamla containrar och kranar håller ett helt nytt område på att växa fram. I Jubileumsparken som ska bli Göteborgs nya stolthet, har man bland annat anlagt en liten sandstrand och sedan våren 2015 finns här också en spektakulär utebastu.

Övrigt är utbudet av teater, dans och opera också brett med scener som Stora Teatern och Göteborgsoperan. Det finns också andra typer av evenemang på någon av stadens flera arenor som till exempel Scandinavium, där du kan se artister av världsklass. Vi stannar i centrum vilket gör oss lättillgängliga.

Vill du ha mer tips om vad du kan se och göra i Göteborg rekommenderar vi att du klickar här

Res med Vy Bus4You (f.d. Nettbuss Bus4You) eller Vy Express (f.d. Nettbuss express) till Göteborg. Tryggt, bekvämt och prisvärt.

Prisexempel för att resa till Göteborg:
Linköping - Göteborg från 89 kronor
Malmö - Göteborg från 89 kronor
Jönköping - Göteborg från 69 kronor
Oslo - Göteborg från 99 kronor


Stockholm

Stockholm är en otroligt vacker stad med härliga parker, promenadstråk, utsiktspunkter, byggnader och arkitektur. Väl värt att besöka även under vintertid. Varför inte åka slalom i den populära Hammarbybacken, skrinna runt en klassisk skridskobana i Kungsträdgården eller följa med på en guidad skridskotur runt Mälaren. Bara några av alla vinteraktiviteter man kan ta del av under en weekend.

Oavsett årstid är även en långpromenad längs Djurgårdsbrunnskanalen en frisk och härlig upplevelse. Du finner några kaféer och restauranger längs vägen, och vid Djurgårdsbrons brofäste ligger ett besökscenter med turistinformation och kanoter och cyklar för uthyrning om så önskas.

Klicka här om du vill läsa mer om vad du kan se och göra under ditt besök i Stockholm. 

Res med Vy Bus4You (f.d. Nettbuss Bus4You) eller Vy Express (f.d. Nettbuss express) till Stockholm. Tryggt, bekvämt och prisvärt.

Prisexempel för att resa till Stockholm:
Göteborg - Stockholm från 149 kronor
Jönköping - Stockholm från 99 kronor
Linköping - Stockholm från 99 kronor

 

Oslo

Res till underbara och vackra Oslo, där du kan kombinera skidåkning, skridskoåkning, shopping, god mat och kultur på en och samma resa. Bara en halvtimme från centrum av Oslo med tunnelbana finns det otaliga möjligheter vintertid. Här finns det stora skidmöjligheter, och på kvällarna är det en kort väg tillbaka till "after-ski" i centrum! Vill man följa den hälsosammaste vintertrenden finns det möjlighet till det i Oslo Fjord. På vintern samlas modiga isbadare här för en uppfriskande kombination av bastubesök och iskalla dopp.

Staden har dessutom mer än 40 museer, och utomhusattraktioner som Vigelandsparken och Akershus fästning är lika vacker vintertid som på sommaren. Väl värt ett besök under en helg eller varför inte bara över dagen? Vi stannar i centrum vilket gör oss lättillgängliga.

Vill du veta mer om vad du kan se och göra i Oslo? Klicka då här

Res med Vy Bus4You (f.d. Nettbuss Bus4You) eller Vy Express (f.d. Nettbuss express) till Oslo. Tryggt, bekvämt och prisvärt.

Prisexempel för resa till Oslo:
Göteborg - Oslo från 99 kronor
Karlstad - Oslo från 99 kronor
Helsingborg - Oslo från 119 kronor
Köpenhamn - Oslo från 139 kronor

 

Helsingborg

Besök Helsingborg, en personlig och mysig weekendstad. Här finns alla förutsättningar för att få avkoppling. Ta en promenad längs med havet, strosa dig igenom shoppingturen i gamla stan och ät en god lunch eller sen middag på någon av de restauranger du kan finna i en av Sveriges krogtätaste städer.

Helsingborgarna är kända för sina kallbad. Kallbadet har massor av positiva hälsoeffekter så stanna på Kallis eller Pålsjöbaden, värm upp dig riktigt ordentligt i bastun och kasta dig sedan ut i Öresund. Garanterat uppfriskande och en upplevelse du sent kommer glömma. Vi stannar i centrum vilket gör oss lättillgängliga.

Vill du veta mer om vad du kan hitta på i Helsingborg? Klicka här

Res med Vy Bus4You (f.d. Nettbuss Bus4You) eller Vy Express (f.d. Nettbuss express) till Helsingborg. Tryggt, bekvämt och prisvärt.

Prisexempel för att resa till Helsingborg:
Göteborg - Helsingborg från 99 kronor
Oslo - Helsingborg från 119 kronor
vinter_köpenhamn.jpg