Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Vi kör för att 300 barn ska få vara torra och varma om fötterna i vinter!

Uppdatering: Vi nådde målet! Tillsammans med er lyckades vi nå det fantastiska resultatet 93.900 kronor vilket innebär att 313 barn nu får vara torra och varm om fötterna i vinter. Pengarna skänker vi till Giving People och dessa går oavkortat till de behövande barnen och är öronmärkta till vinterskor. Tack alla ni underbara gäster för att ni rest med oss och på ett eller annat sätt engagerat er. Tillsammans har vi gjort skillnad!

Många barn och dess familjer lever i fattigdom i Sverige. Det medför att familjerna inte har råd att köpa vinterkläder till sina barn. Här vill vi göra skillnad! Under november kör vi för att fler än 300 barn ska kunna köpa vinterskor så att de får lov att vara varma och torra om sina fötter i vinter. 

Vi samarbetar hjälporganisationen Giving People som fokuserar på barn i Sverige som lever i fattigdom. Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet och långtgående konsekvenser för de barn som drabbas. 

Giving People arbetar året runt för att förse behövande barn med mat, kläder och möjlighet till en trygg barndom. Vi hoppas att nå målet genom att avsätta två kronor för varje resa vi säljer mellan den 4-20 november 2019. Ju fler som reser desto mer pengar skänker vi. Alla pengar vi samlar in går oavkortat till Giving People. Vi kommer utöver det att ha aktiviteter via våra sociala medie-kanaler Facebook och Instagram. Engagemang genererar pengar som vi kommer att skänka. I samband med att du köper en biljett hos oss kan du också välja att själv skänka 20 kronor till Giving People. Pengarna är öronmärkta för vinterskor.  

Hjälp oss att göra skillnad! Tillsammans kan vi göra så att barn inte fryser om fötterna i vinter!  

 

Mer information om insamlingen 

 När en barnfamilj söker hjälp hos Giving People (organisationsnummer: 802475-9436) gör organisationens administratörer ett utredningsarbete för att säkerställa att familjen lämnat sanningsenliga uppgifter. När utredningsarbetet är utfört och barnfamiljen blir godkända för att få hjälp skapas ett ärende. Barnfamiljen matchas sedan i Giving Peoples givarregistret och i detta fall tilldelas presentkort. Barnfamiljen får hjälp snabbt och väntetiderna är korta.

Det som Giving People oftast hjälper till med är mat, vinterkläder, regnkläder och julklappar. Vad gäller vinterskor som är novembers fokusområde får varje barn i de familjer som beviljas hjälp från Giving People ett presentkort till ett värde av 300 kronor på FEETFIRST. 

De sökande informeras av Giving People om att eventuella kreditupplysningar kommer att tas och de måste alltid lämna personnummer, fullständig adress samt telefonnummer. Giving Peoples utredningsarbete är enkelt, målet med utredningen är att bekräfta att de uppgifter den sökande lämnat är sanningsenliga och att hindra bedragare från att lura till sig hjälp.

För att få ut presentkorten innan kylan slår till har vi initialt skänkt 50.000 kronor. Resterande belopp kommer vi att ”köra in” eller samla in via biljettförsäljning, aktiviteter via sociala medier, insamlingar etc. Om vi totalt samlar in 90.000 kronor kommer vi att kunna ge 300 barn vinterskor, vilket är målet. Lyckas vi att samla in mer kommer vi att skänka mer!  

Pengarna går oavkortat till de behövande. Giving People tar inget själva vilket är extremt ovanligt när det kommer till denna typ av organisationer. Som företag får man välja vad pengarna ska gå till när man stöttar Giving People. Vill man att de ska öronmärkas 100% till hjälparbetet så görs det.  


Skänk ett bidrag till Giving People direkt

Du kan själv skänka ett bidrag till Giving Pepoles verksamhet. Swisha valfri summan via nr 123 137 65 24 eller gör en traditionell insättning på Giving Peoples bankgiro 516-8851. Pengarna går till oavkortat till verksamheten.

 

Om Giving People

Vill du läsa mer om Giving People och deras fantastiska arbete? Gå in på www.givingpeople.se för att läsa mer.