Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resor till och från Norge

Undantag från inresekarantän i Norge fr.o.m. 11 juni kl 15.00

Med anledning av Covid-19 råder det restriktioner för inresa till Norge samt för inresa till Sverige från Norge. Det är varje resenärs eget ansvar att ta reda på vad som gäller för resa till eller från Norge.

Kontrollera om du har rätt att resa in till Norge här Fullvaccinerade som kan visa QR-kod via helsenorge.no undantas från inresekarantän. Läs mera på norska Regjeringens hemsida.

Restriktionerna leder dessvärre till längre restid än vanligt i samband med köer vid gränsen.

I dagsläget trafikerar vi hållplatserna i Norge (Sarpsborg, Moss och Oslo) som planerat. Vy Bus4You ansvarar inte för om du som gäst inte uppfyller kraven för inresa alternativt inte kan visa upp vad som efterfrågas av gränspolisen och således inte får fortsätta resan in i Norge eller Sverige. 

Detta gäller vid gränspassering och inresa till Norge

  • Den norska regeringen har infört obligatorisk testning för Covid-19 vid gränspasseringen för samtliga personer som vistats i ett område med karantänsplikt. För mer information, vänligen se här.
  • Inför stoppet vid gränspasseringen uppmanar vi samtliga resenärer att ta på munskydd, vara redo med pass och nödvändiga dokument för att underlätta processen.
  • I och med testning vid gränsen reserverar vi oss för att det uppstår längre väntetid. Det är tyvärr inget vi kan påverka så ha med det i din beräkning om du exempelvis har ett byte med en annan trafikoperatör.
  • Det är krav på att ha munskydd på sig i kollektivtrafiken i Oslo. Det är varje resenärs ansvar att ha med sig munskydd och att bära det under resan med oss i aktuellt område. Munskyddet ska efter resan tas med och slängas så att vår förare eller andra inte kan komma i kontakt med det.

Läs vidare om vår information gällande Coronavirus Covid-19 >>