Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resa till Danmark

Vi följer utvecklingen och kan i detta nu fortsatt trafikera till och från Köpenhamn och Kastrup. Det är varje resenärs eget ansvar att ta reda på vad som gäller för resa till eller från Danmark. Vi uppmanar samtliga gäster att kolla upp i förväg vilka restriktioner som gäller för dig och din planerade resa.

Vad gäller inför inresa till Danmark?

För aktuella restriktioner hänvisar vi till den danska officiella hemsidan, vilket du finner här.

Från och med den 9/1 gäller nya restriktioner för inresa till Danmark. Om du inte är dansk medborgare eller bosatt i Danmark behöver du vid inresa till Danmark kunna uppvisa ett negativt Covid-19 test taget mindre än 24 timmar innan. 

Du kan fortsatt resa via Danmark med syfte för transit och slutdestination utanför Danmarks gränser. Detta gäller oavsett var du bor och oavsett vilket transportmedel du reser med. I dessa situationer krävs inte ett negativt COVID-19-test.

Det gäller krav om munskydd vid resa i kollektivtrafik i Danmark. Det är varje resenärs eget ansvar att ha med sig munskydd och bära det under resan med oss i Danmark. Munskyddet ska efter resan tas med och slängas så att vår förare eller andra inte kan komma i kontakt med det. 

Vår kundservice kommer att kontakta dig som gäst om du har en förbokad biljett till Danmark, ifall vi inte kan trafikera till Danmark i tid för din resa. Om du har en biljett till och från Köpenhamn eller Kastrup och vill resa till eller från Malmö istället ber vi dig att kontakta oss via telefon på +46771–151515 som kan hjälpa dig att boka om din biljett utan kostnad förutsatt att du kontaktar oss minst 24 timmar innan avresetiden.

Vad gäller inför inresa till Sverige från Danmark?

Från och med den 22/12 införde Sverige ett inreseförbud i samband med resor från Danmark. Anledningen är att minska och förhindra spridning av en ny typ av Covid-19-virus. Inreseförbudet gäller för utländska resenärer som reser till Sverige från Storbritannien och Danmark med undantag för särskilda grupper, för dessa vänligen läsa mer här

Vänligen notera att det ibland uppstår en längre väntetid vid gränspasseringen. Det är tyvärr inget vi kan påverka själva men vi uppmanar att ha med det i din beräkning om du exempelvis har ett vidare byte med extern trafikör. Väntetiden kan variera mycket från ingen / kortare tid till en längre väntetid på exempelvis någon timme. 

Läs vidare om vår information gällande Coronavirus Covid-19 >>