Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Information gällande Covid-19

För att du ska känna dig trygg har vi sammanställt information som rör resor med Vy Bus4You eller Vy Express. Vi utgår från de rekommendationer och riktlinjer som ges från Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet. Vi följer noga utvecklingen och kan därför komma att ändra följande information baserat på det aktuella läget.

Uppd 2022-01-20

Resor till och från Norge

Resor till och från Danmark

Att tänka på inför en resa med oss  

 • Följ Folkhälsomyndighetens (FHM) allmänna rekommendationer och omboka din resa till senare om du känner av minsta symptom, till dess att du är frisk igen.   
 • Om möjligt, res gärna på de dagar då det är färre gäster ombord. Vanligtvis har vi färre resande på måndagar - torsdagar samt lördagar och fler resande på fredagar och söndagar.  
 • När du ska resa kan du välja ett specifikt säte. I annat fall blir du tilldelad ett säte två timmar innan avresan. Är ni fler som reser tillsammans uppmanar vi att ni bokar platser bredvid varandra. 
 • Vi rekommenderar att du köper ett avbokningsskydd till din biljett för att smidigt kunna avboka eller omboka om planerna skulle ändras, oavsett anledning.  
 • Vi ber dig hålla avstånd till andra gäster där det är möjligt. Ha din biljett redo så att du lätt kan visa den för våra förare. 
 • Vi uppmanar dig som ska resa till eller från Norge eller Danmark att inför din resa hålla dig uppdaterad om aktuella restriktioner inför gränspasseringen.  

Inresa till Sverige

Från den 21 januari behöver utländska resenärer över 18 år som reser till Sverige från länder inom EU/EES, inklusive de nordiska länderna, kunna visa upp EU:s digitala covidintyg eller motsvarande intyg, att man testat negativt inom 72 timmar före ankomsten, eller har tillfrisknat från covid-19 inom 6 månader. Läs mer på regeringen sida

 

Munsskydd ombord

Det finns inget krav på munskydd ombord på våra bussar. I linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer från den 8 december så rekommenderar vi att du som gäst ändå använder munskydd. Efter resan ska munskyddet tas med och slängas så att vår förare eller andra inte kan komma i kontakt med det. Vänligen notera att andra regler för munskydd kan gälla för resor till eller från Norge och Danmark. 

 

Beläggning ombord  

Från och med den 29 september har vi samtliga platser till försäljning igen (förutom plats 1C på linjen Oslo-Arlanda flygplats/Stockholm). För dig som vill sitta lite för dig själv rekommenderar vi att boka ett av våra singelsäten vilket fortsatt garanterar att du får sitta själv.    
 

Åtgärder på våra bussar  

Vår ambition är som vanligt att alltid välkomna dig som gäst till en komfortabel, bekväm och ren buss. Vi fortsätter således med följande åtgärder ombord:  

 • Vi städar våra bussar varje dag, allt för att du som gäst ska känna dig trygg!  
 • Alla bussar är försedda med ytdesinfektion så att ytor kan torkas av vid behov.  
 • På toaletten finns det handsprit för dig som gäst.  
 • Våra bussar är utrustade med modern klimatanläggning vilket sörjer för god luftgenomströmning i kupén.  

 Åtgärder för att skydda våra medarbetare   

 • Alla medarbetare ombeds följa de allmänna rekommendationerna av FHM och uppmanas därför att inte jobba om de känner av minsta symtom. 
 • Vi uppmanar även våra förare att i den mån det går, att undvika att ta på gästers tillhörigheter såsom ditt bagage. De vill ju alltid vara väldigt behjälpliga men nu är det viktigt att försöka undvika smittan.  

Av- och ombokning med hänsyn till Covid-19  

 • Vid resa gäller våra ordinarie avbokningsregler. Du som har ett avbokningsskydd på din biljett kan avboka eller omboka din resa fram till två timmar innan avgångstiden, oavsett anledning.  
 • Du avbokar själv din biljett i samma kanal som den är köpt i. Exempelvis har du köpt biljetten på bus4you.se avbokar du själv här. Har du köpt biljetten hos en återförsäljare behöver du besöka återförsäljaren för avbokning och återbetalning.  
 • Om din biljett är köpt på bus4you.se kan du själv omboka din biljett direkt på hemsidan. Med avbokningsskydd är två ombokningar inkluderat (exklusive eventuell mellanskillnad).