Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Information gällande Covid-19

För att du ska känna dig trygg har vi sammanställt information som rör resor med Vy Bus4You eller Vy Express. Vi utgår från de rekommendationer och riktlinjer som ges från Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet. Vi följer noga utvecklingen och kan därför komma att ändra följande information baserat på det aktuella läget. 

Vi uppmanar dig som ska resa in i Norge att kunna uppvisa ett Covidpass vid gränsen. Aktuell information för Norge
Aktuell information för  Danmark

Att tänka på inför en resa med oss 

 • Följ Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer och omboka din resa till senare om du känner av minsta symptom, till dess att du är frisk igen.  
 • Om möjligt, res gärna på de dagar då det är färre gäster ombord. Vanligtvis har vi färre resande på måndagar - torsdagar samt lördagar och fler resande på fredagar och söndagar. 
 • När du ska resa kan du välja ett specifikt säte. I annat fall blir du tilldelad ett säte två timmar innan avresan. Är ni fler som reser tillsammans uppmanar vi att ni bokar platser bredvid varandra.  
 • Vi rekommenderar att du köper ett avbokningsskydd till din biljett för att smidigt kunna avboka eller omboka om planerna skulle ändras, oavsett anledning. 
 • Inför avresa ber vi dig tänka på att lämna gott om plats mellan dig och andra gäster innan påstigning. Ha din biljett redo så att du lätt kan visa den för våra förare.
 • Ha alltid en förköpt biljett. Vi erbjuder biljettförsäljning på sträckan Västerås - Arlanda flygplats men vi ser gärna att du köper den innan avresan för att minska kontakten mellan dig och vår förare. 
 • Det finns inget krav på munskydd ombord på bussar med bokningsbara platser.  Därutöver rekommenderar vi att du som gäst ändå använder munskydd. Efter resan ska munskyddet tas med och slängas så att vår förare eller andra inte kan komma i kontakt med det. Vänligen notera att andra regler för munskydd kan gälla för resor till eller från Norge och Danmark.

Beläggning ombord 

Från och med den 15 juli har vi återgått till vår vanliga beläggning, med samtliga platser till försäljning (med undantag för platserna närmast föraren) i samband med att lagen om begränsning har hävts. För dig som fortsatt vill sitta lite för dig själv rekommenderar vi att boka ett av våra singelsäten vilket fortsatt garanterar att du får sitta själv.  
 

Åtgärder på våra bussar 

Vår ambition är som vanligt att alltid välkomna dig som gäst till en komfortabel, bekväm och ren buss. Vi fortsätter således med följande åtgärder ombord: 

 • Vi städar våra bussar varje dag, allt för att du som gäst ska känna dig trygg! 
 • Alla bussar är försedda med ytdesinfektion så att ytor kan torkas av vid behov. 
 • Den främre raden på våra bussar är avspärrade och stängda för försäljning. 
 • På toaletten finns det handsprit för dig som gäst. 
 • Våra bussar är utrustade med modern klimatanläggning vilket sörjer för god luftgenomströmning i kupén. 

Åtgärder för att skydda våra medarbetare  

Eftersom vi är rädda om våra förare har vi infört säkerhetsåtgärder för att ta hand om varandra. Alla medarbetare ombeds följa de allmänna rekommendationerna av FHM och uppmanas därför att inte jobba om de känner av minsta symtom. Vi har spärrat av den främsta radan på samtliga bussar. På- och avstigning sker därför genom den bakre dörren. Vi uppmanar även våra förare att i den mån det går, att undvika att ta på gästers tillhörigheter såsom ditt bagage. De vill ju alltid vara väldigt behjälpliga men nu är det viktigt att försöka undvika smittan. 

 

Av- och ombokning med hänsyn till Covid-19 

Vid resa gäller våra ordinarie avbokningsregler. Du som har ett avbokningsskydd på din biljett kan avboka eller omboka din resa fram till två timmar innan avgångstiden, oavsett anledning. 

Du avbokar själv din biljett i samma kanal som den är köpt i. Exempelvis har du köpt biljetten på bus4you.se avbokar du själv här. Har du köpt biljetten hos en återförsäljare behöver du besöka återförsäljaren för avbokning och återbetalning. 

Om din biljett är köpt på bus4you.se kan du själv omboka din biljett direkt på hemsidan. Med avbokningsskydd är två ombokningar inkluderat (exklusive eventuell mellanskillnad).

Om biljetten saknar avbokningsskydd kan du fortsatt avboka samt omboka din bilejtt, då gäller våra ordinarie villkor