Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Bergensbanan

Res till Bergen med Vy

Visset du att du med Vy kan resa på en av världens vackraste tågsträckningar? Bergensbanan går mellan Oslo till Bergen och resan går över Hardangervidda mellan glaciärer och magnifika berg.  

När du stiger på tåget i Oslo slår du dig ner i ett skönt säte. Du behöver inte resa långt förrän utsikten genom tågfönstret får dig att häpna. Vi måste säga att här är det inte målet som är målet med resan utan det är själva resan. Om du tar tåget längs Bergensbanan reser du genom magnifik och vacker natur. Här kan du sitta i timmar vid tågfönstret och njuta av några av de vackraste Norge har att erbjuda. Om du lägger in lite extra tid kan du stanna vid Myrdal station och ta den historiska Flåmsbanan till Flåm - innan tågresan fortsätter till Bergen. Ombord på tåget finns alltid en restaurangvagn med god mat, fika och goda drycker vilket gör reseupplevelsen än med trevlig 

Bergen  

Bergen är Norges näst största stad och det är verkligen lätt att bli kär i Bergen. Mitt i den vilda och vackra naturen i västra Norge ligger staden som är rik på historia, kultur och upplevelser. Piren i Bergen är världsberömd och de unika trähusen har säkrat Bryggen en plats på UNESCO: s världsarvslista. Mindre känt är kanske det faktum att Bergen också har status som en UNESCO gastronomisk stad, en exklusiv titel tilldelad världens bästa och mest intressanta gastronomiska städer. Det är inte svårt att hitta en restaurang som passar just dig och ditt sällskap.  

När du väljer ett tåg till Bergen går du av i centrum, med kort avstånd till allt du kan drömma om. Om du inte fick tillräckligt med tåg på resan kan en resa med Fløibanen vara en bra idé. Det är en unik resa upp till toppen av Fløyen. Där hittar du vandrings- och lekplatser, ett kafé och restaurang - och inte minst en magnifik utsikt över staden och naturen.  

Prova också Ulriksbanen, en gondoltur upp till Ulriken, som är den högsta av de "7 bergen". Där uppe kan du prova en spektakulär zipline med fantastisk utsikt över staden. Biljetter till Bergen finns på vy.se. 

 

bergensbanan_1.jpg